Δεσμεύθηκε η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, προχωρά η ελληνική Δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας εξέδωσε βούλευμα με το οποίο δεσμεύονται τόσο οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης όσο και ακίνητα που βρίσκονται στο όνομά του. Δηλαδή η οικία του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και το γραφείο που διαθέτει στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο στον Γιάννο Παπαντωνίου και όχι σε άλλα πρόσωπα, ενώ σχετίζεται αποκλειστικά με τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου στην Ελλάδα.

Το δικαστικό συμβούλιο έλαβε την επίμαχη κρίση λίγες μόλις ημέρες ύστερα από την έφοδο που είχε πραγματοποιήσει η εισαγγελία Διαφθοράς στα δύο ακίνητα, κατάσχοντας έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία, στο πλαίσιο των δύο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την υπουργία του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και στην περιουσία -κινητής και ακίνητης- που έχει αποκτήσει ο ίδιος.

Παράλληλα, αναμένεται πλέον και οι απάντηση των ελβετικών αρχών γύρω από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβάλει οι Έλληνες εισαγγελείς ήδη από τα τέλη Μαρτίου και σχετίζεται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που συνδέονται με τον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι απαντήσεις του εξωτερικού μπορεί να δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη για τη συνέχιση των ερευνών.

news247.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα