Μόνο περηφάνια

Ο Ολυμπιακός κοιτάει μπροστά με στόχο  την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή 

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

ΟΒρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ επέμενε ότι «επιτυχία είναι η επιμονή να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία δίχως να χάνεις τον ενθουσιασμό σου»! Στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, πάντως, μόνο αποτυχημένοι δεν αισθάνονται μετά τον προχθεσινό χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας από τη Φενερμπαχτσέ, βλέποντας ήδη την επόμενη μέρα και τον επόμενο στόχο.

Η αποστολή των «ερυθρoλεύκων» επέστρεψε χθες στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και όσοι είχαν διάθεση για μερικές κουβέντες ξεκαθάρισαν ότι ήδη κοιτούν τα ελληνικά πλέι οφ και τη διατήρηση του «στέμματος» στην Α1, ώστε η σεζόν να μην ολοκληρωθεί χωρίς τρόπαιο…

Επιτεύγματα

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών πήραμε το πλεονέκτημα έδρας τέσσερις αγωνιστικές πριν λήξει η κανονική περίοδος, φτάσαμε στο φάιναλ φορ και αποκλείσαμε την ΤΣΣΚΑ. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε και μας αξίζουν συγχαρητήρια. Μας μένει πικρία, όμως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου που δεν σταματά να προσπαθεί».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών πρόσθεσε για τον τελικό: «Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε στο τέλος να κλέψουμε το ματς. Παίζαμε σε ένα γήπεδο που η πλειοψηφία του κοινού είναι υπέρ του αντιπάλου και ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Ο Κώστας Παπανικολάου παραδέχθηκε: «Είναι δύσκολη στιγμή, σίγουρα υπάρχει στενοχώρια και θλίψη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν έχουμε κάνει κάτι φέτος, δεν έχουμε κατακτήσει κάποιον τίτλο. Σίγουρα είναι επιτυχία που φτάσαμε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει δύο συνεχείς φορές το πρωτάθλημα και τώρα πρέπει να κερδίσει το τρίτο σερί».

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε: «Μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ολοι απογοητευτήκαμε, όλοι στενοχωρηθήκαμε, αλλά η Φενερμπαχτσέ ήταν καλύτερη και το άξιζε. Οπως κάθε μεγάλη ομάδα, έτσι κι εμείς πρέπει να δούμε ποιες είναι οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μας ξαναφέρουν στην κορυφή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα