Σκάνδαλο με τη βίλα του Γιάννου

ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη-σοκ! Ποιος κάλυπτε το ζεύγος Παπαντωνίου επί τέσσερα χρόνια;

Οι Αρχές έπρεπε να έχουν δεσμεύσει την περιουσία του από το 2013, όταν σχηματίστηκε δικογραφία

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Διαβάστε online την «κυριακάτικη δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Οι άγριες εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Σόιμπλε μετά τις γερμανικές εκλογές

►Τι κρύβεται πίσω από τις κόντρες στη Νέα Δημοκρατία

►Εφορία: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον γρίφο των δηλώσεων

►Η Τσατάνη έβαλε υποψηφιότητα για τον Αρειο Πάγο!

►Κίνδυνος αποβολήςτης Ελλάδας από τον Ερυθρό Σταυρό

►Οι ρωσικοί τρούλοι φυτρώνουν σαν… κρεμμύδια!

►Αεροψεκασμοί ή κρύσταλλοι πάγου; Οι λευκές ουρές που γεννούν θεωρίες συνωμοσίας

►Οι αρχαιολόγοι-ντετέκτιβ που «ανακρίνουν» 1.070 σκελετούς

►Σκιαδάς: Κτηματολόγιο, μια αμαρτωλή ιστορία από την εποχή του Οθωνα

►Σ. Καλεντερίδης: Για ποιον χτυπά η καμπάνα στην Τουρκία

►Γ. Χαρβαλιάς: Και τώρα τι κάνουμε, comrade alexis;


Ενα πελώριο ερώτημα, αντίστοιχο με το ποσό που εισέπραξε ο ελεγχόμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροδοκία κ.λπ. πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, πουλώντας το υπερπολυτελές σπίτι του στη Σύρο πριν από δύο χρόνια, γεννάται από την αδράνεια (;) των διωκτικών -διοικητικών και δικαστικών- Αρχών, που πιθανολογείται ότι ζημίωσε ισόποσα το Ελληνικό Δημόσιο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Παπαντωνίου, ο οποίος διώκεται πολλαπλώς, θα έπρεπε, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, να έχουν υποστεί διπλή δέσμευση εδώ και χρόνια και για διοικητικούς και για ποινικούς λόγους, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως υπάρχει ένα πέπλο «ασυλίας» γύρω της.

Δηλαδή, υπήρχε «ακίνητη» δικογραφία για την προέλευση των ακινήτων από το 2013 (!), ενώ ταυτόχρονα υπήρχε φορολογική εκκρεμότητα (χρέη), που οδηγούσε μαθηματικά στη δέσμευση των ακινήτων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Σημείο καμπής

Κι όμως, χρειάστηκε να αλλάξει τα δεδομένα η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, αναλαμβάνοντας την Εισαγγελία Διαφθοράς, δέσμευσε την περιουσία της οικογένειας Παπαντωνίου. Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι -αν αποδειχτεί πως ευσταθεί η συγκεκριμένη πληροφορία- ότι ουσιαστικά οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές επέτρεψαν στη σύζυγο του πρώην υπουργού να πουλήσει το υπερπολυτελές ακίνητο της Σύρου «χωρίς να διαθέτει φορολογική ενημερότητα»!

Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας θα αποτελέσει σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, αφού αρμόδιες πηγές επιμένουν πως η Σταυρούλα Κουράκου (μαζί με τον σύζυγό της έχει καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια της περίφημης βίλας στη Σύρο) πούλησε το ακίνητο το 2016 χωρίς να είναι φορολογικά ενήμερη, όπως απαιτείται, δηλαδή χωρίς να υπάρχει βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας. Κι αυτό γιατί από φορολογικό έλεγχο που διεξαγόταν είχαν προκύψει φορολογικές οφειλές οι οποίες δεν ήταν ρυθμισμένες. Κι όμως, το ακίνητο πουλήθηκε περί τα 1.500.000-2.000.000 ευρώ, όπως γράφτηκε, τα οποία φυσικά και δεν δεσμεύτηκαν τότε, με αποτέλεσμα τώρα να είναι άγνωστο αν παραμένουν στην Ελλάδα. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι γίνεται εσωτερικός πειθαρχικός έλεγχος στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές.

Οπως, όμως, αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας -πέραν των φορολογικών – θα έπρεπε να έχουν δεσμευτεί ήδη από το 2013, καθώς από τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία από τις εισαγγελείς Σίσκου και Κυβέλου, όταν υπηρετούσαν στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας.

Η δικογραφία έφυγε τότε από τις δύο εισαγγελείς και την ανέλαβε το Τμήμα κατά της Διαφθοράς, και συγκεκριμένα ο Αντ. Ελευθεριάνος.
Ομως αντί να γίνουν οι κινήσεις δέσμευσης, η δικογραφία παρέμεινε «ακίνητη». Κι έπρεπε να έρθει η κυρία Τουλουπάκη, η οποία έχει δεχτεί έναν ανηλεή πόλεμο, και με τόλμη και αποφασιστικότητα να προχωρήσει τόσο σε εφόδους στο σπίτι και στο γραφείο του κ. Παπαντωνίου όσο και σε δέσμευση της περιουσίας. Γιατί, όμως, αυτό δεν έγινε τόσα χρόνια;

«Business woman»

Αλλωστε, στο παρελθόν [π.χ. η αναφορά στη «λίστα Λαγκάρντ» της κυρίας Κουράκου, η οποία ήταν γραμματέας του υπουργού πριν παντρευτούν και στη λίστα εμφανίζεται ως «Stavroula Kourakou, business woman» (!!!), που οδήγησε σε καταδίκες «πόθεν έσχες»] επέβαλε, όπως λένε νομικοί, τη δέσμευση. Αν, μάλιστα, αυτά τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου δεν βρίσκονται πια στην Ελλάδα, θα προκύψουν τεράστιες ευθύνες για τη -διπλή- καθυστέρηση δέσμευσης.
Και είναι βέβαιο πως η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των εφοριακών και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες των εισαγγελικών λειτουργών.

Δικαίωση Παπαγγελόπουλου! H Τσατάνη υποψήφια για τον Αρειο Πάγο!

Την αλήθεια για τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη (φωτό) στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο αναδεικνύει η κίνησή της να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κι αυτό γιατί έτσι διαψεύδεται πανηγυρικά ο ισχυρισμός της ιδίας, αλλά κυρίως του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθειά της υποστηρίζοντας πως ούτε θέλει ούτε ενδιαφέρεται για προαγωγή. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος με την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής (τον Μάρτιο του 2016) ανέφερε: «Στη συνέχεια, σχεδόν κλαίγοντας, ζήτησε τη βοήθειά μου γιατί μερίδα του Τύπου τής καταλόγιζε ότι αφαίρεσε παράτυπα δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς λίγο πριν ασκηθεί ποινική δίωξη, δήθεν για να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία, με πραγματικό σκοπό να αποτρέψει την άσκηση ποινικής δίωξης. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι φοβάται μήπως της ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, διότι αυτό θα εμπόδιζε την προαγωγή της, την οποία ανέμενε σε λίγους μήνες».

Στη Βουλή όμως στις 14/4/16 ο Χαρ. Αθανασίου επιχείρησε να διαψεύσει τον υπουργό: «Εχετε πει ότι η κυρία Τσατάνη σάς συνάντησε γιατί φοβόταν ότι η υπόθεση αυτή και ο τρόπος χειρισμού της θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για την εκλογή της σε αρεοπαγίτη. Μα δεν έγινε και δεν θα μπορούσε να γίνει, αφού όχι μόνο στις πρόσφατες αναδείξεις αλλά και δύο άλλες φορές δεν είχε η ίδια θελήσει να υποβάλει υποψηφιότητα. Επομένως για ποια προαγωγή της μιλάτε».

Τότε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τον διέκοψε και του είπε: «Τώρα δεν τόλμησε να κάνει, αλλά θα κάνει του χρόνου. Εδώ θα είμαστε». Το ερώτημα που θέτουν δικαστικές πηγές όμως, με δεδομένο πως για πρώτη φορά δικαστικός λειτουργός που έχει τιμωρηθεί αμετάκλητα από το πειθαρχικό σπεύδει να θέσει υποψηφιότητα για προαγωγή, είναι: «Πού ποντάρει, σε ποιο σύστημα ευελπιστεί, για να θέσει υποψηφιότητα;»

Η εξέλιξη πάντως δικαιώνει απόλυτα τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είχε πει πως στην περίφημη συνάντηση με την Τσατάνη, την οποία προκάλεσε η ίδια, μίλησαν δύο λεπτά για την υπόθεση Βγενόπουλου, όλη την υπόλοιπη ώρα για την προσωπική της υπόθεση και 15 λεπτά για τον Γιάννη Αγγέλου και τη στάση που είχε τηρήσει (με την εξοντωτική εγγύηση κ.λπ. που του επιβλήθηκε αγνοώντας τα προβλήματα υγείας του).
Ο Αγγέλου, βέβαια, αφού ταλαιπωρήθηκε, απαλλάχτηκε με βούλευμα, όπως τελικά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Γι’ αυτό και ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι «το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι»!


{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα