«Λάσπη» στη «δημοκρατία» από τον απίθανο Γιώργο

Χυδαία απάντηση στην αποκάλυψη για τη θέση του στη Mercy Corps

Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα στον κόσμο όπου πρώην πρωθυπουργός να συμμετέχει στη διοίκηση ΜΚΟ που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων, και αυτό να εξαφανίζεται ως είδηση από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ! Ο -κοσμογυρισμένος μάλιστα- Γιώργος Παπανδρέου, αντί να σιωπήσει ή να απολογηθεί για τη χθεσινή αποκάλυψη που έκανε μόνο η «δημοκρατία», επιτίθεται στην εφημερίδα μας, και μάλιστα με τρόπο ανάρμοστο και χυδαίο.

Η αλήθεια

Η αλήθεια έχει ως εξής: Η διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση Mercy Corps, που δραστηριοποιείται στο Προσφυγικό και στην Ελλάδα, δέχθηκε επισήμως καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων. Ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στον Αρειο Πάγο φάκελο για τα περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης με εμπλεκόμενη τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, ενώ παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η ίδια η Mercy Corps παραδέχθηκε δημόσια ότι «στην καταγγελία κατονομάστηκαν δύο εργαζόμενοι, στους οποίους χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ’ αποδοχών, εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας». Επιπλέον, τόνισε ότι «θα συνεργαστεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε έρευνας διενεργήσουν οι ελληνικές Αρχές και οι χρηματοδότες του προγράμματος».

Κι όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλος του Δ.Σ. της εν λόγω οργάνωσης, αποφάσισε να επιτεθεί στην εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα σε όλες τις διαστάσεις του. Τέτοια δημοκρατικά ανακλαστικά! «Οι επιθέσεις από αντιδραστικά κέντρα και Μέσα που προωθούν και φιλοξενούν φασίζουσες όσο και παράνομες απόψεις για το Προσφυγικό και τους πρόσφυγες, απόψεις που δεν ανήκουν στον σύγχρονο δημοκρατικό πολιτισμό, δεν μας τρομάζουν. Μας δυναμώνουν» έγραψε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Ο κ. Παπανδρέου, που κάποτε, ως υπουργός Εξωτερικών, μοίραζε κρατικό χρήμα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες ΜΚΟ, τώρα έγινε ο ίδιος μέλος -και μάλιστα ηγετικό- διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Και, όταν αυτή βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, προτιμά τη γνωστή μέθοδό του: λάσπη και συκοφαντία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στο πρόσφατο παρελθόν δομές προσφύγων στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της Mercy Corps Λίντα Μέισον, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια εμφανιζόταν να επισκέπτεται τους χώρους ως… πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών – Σοσιαλιστών!

Υπήρχε, άραγε, κάποιος λόγος που τόσο διάστημα έκρυβε την ιδιότητά του ως μέλους Δ.Σ. της αμερικανικής ΜΚΟ;

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας και τα… ζάρια!

Αμετανόητος εμφανίστηκε για πολλοστή φορά σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός του Καστελόριζου Γιώργος Παπανδρέου. Ο πολιτικός που έβαλε τη χώρα στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων ζήλεψε το πολιτικό όραμα του Βασίλη Λεβέντη για οικουμενική και πρότεινε ως μοναδική λύση μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων!

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μετά τον «τιτανικό» σκέφτηκαν να μην υπογράψουν το Μνημόνιο. «Βεβαίως, μπήκαμε σε δίλημμα, καθίσαμε κάτω και με τον υπουργό Οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια και είπαμε σενάριο ένα, χρεοκοπία» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, καταλήγοντας: «Δεν το είχα πει τότε, διότι εάν το είχα πει δημόσια, θα χρεοκοπούσαμε την άλλη μέρα, το δεύτερο σενάριο ήταν να φύγουμε από την ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο». Για τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. είπε: «Μίλησα με τον κ. Σαμαρά και μου είπε “όχι”. Μπορούσα αν θέλετε να παίξω πόκα και να δω αν μπλοφάρει, εσείς όμως θα βάζατε τη χώρα σε αυτή την πιθανή εξέλιξη; Θα παίζατε ζάρια τη χώρα;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα