Δικαστική «κίνηση ματ» στο ζεύγος Παπαντωνίου

Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Στη «λίστα Μπόργιανς» λογαριασμός του Γιάννου 

Με καλοζυγισμένες και γρήγορες κινήσεις πέτυχε τον στόχο της η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς «εγκλωβίζοντας» στην Ελλάδα το ζεύγος Παπαντωνίου, που οι φήμες το ήθελαν να μετοικεί μόνιμα στο εξωτερικό!

Οταν στα εισαγγελικά γραφεία άρχισαν να φτάνουν ψίθυροι για εγκατάσταση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε πόλη εκτός Ελλάδας, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατάφερε να αποφύγει φαινόμενα φυγοδικίας άλλων σοβαρών υποθέσεων με μια κίνηση ματ. Μόλις το ζευγάρι έφτασε στην Ελλάδα, του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην ανάκριση που θα διενεργηθεί εις βάρος του για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Τα πράγματα στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν αλλάξει άρδην με την τοποθέτηση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία από τις πρώτες ώρες άρχισε να «κινεί» σημαντικές δικογραφίες με στόχο την πάταξη της Διαφθοράς. Μάλιστα, η περίπτωση του άλλοτε κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ «λίμναζε» για αρκετά χρόνια σε εισαγγελικά γραφεία. Η επόμενη κίνηση μετά τις εξελίξεις της περασμένης Παρασκευής είναι η κλήση του Γιάννου Παπαντωνίου σε απολογία για την υπόθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς του, σε συνδυασμό με τα τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα που απέκτησε.

Η «λίστα Μπόργιανς», η οποία έφτασε πέρυσι στην Ελλάδα, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός λογαριασμού του Γιάννου Παπαντωνίου στην τράπεζα UBS. Ηταν αυτός ο λογαριασμός που το 2006 φέρεται ότι ήταν ύψους 3.000.000 ευρώ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άσκηση δίωξης. Πρόκειται για έναν από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές Αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβληθεί από τις 22 Μαρτίου.

Μεγάλη απόκλιση

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται -κατά πληροφορίες- ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του ζεύγους παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους, αλλά και τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την αγορά τεσσάρων ακινήτων (το σπίτι στην Κηφισιά, δύο γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και ένα ακίνητο στη Σύρο, το οποίο ήδη έχει πωληθεί). Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι οι αγορές των ακινήτων τους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις καταθέσεις τους.

Πλέον οι εισαγγελείς απορρίπτουν το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής, αφού τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του ήταν αμειβόμενοι από το Δημόσιο και, εφόσον δεν υπήρχε κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υπήρχε δυνατότητα για αδήλωτα εισοδήματα. Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει λοιπόν η πιθανότητα τυχόν παράνομων αμοιβών για τουλάχιστον έξι εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί υπουργίας του. Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών «πάγωσαν» τραπεζικοί λογαριασμοί και κάθε μεταβίβαση ακινήτου του πρώην υπουργού, της συζύγου και του γιου του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα