«Καμπάνες» για τα ανασφάλιστα

Αρχισε διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό 600.000 ιδιοκτητών που θα πληρώσουν από 250 ευρώ  

Ρεπορτάζ
Στέλιος Κράλογλου

Αρχισαν οι διασταυρώσεις των στοιχείων των ασφαλιστικών εταιριών για τα ασφαλισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΤΑΧΙS για τα κυκλοφορούντα οχήματα και στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν 600.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ. που απειλούνται πλέον με την επιβολή προστίμου 250 ευρώ!

Μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μιας νέας απόφασης από την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία τροποποιείται σε ορισμένα σημεία της η απόφαση που είχε εκδώσει στις αρχές του 2016 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ζήτησαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες τις λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων προκειμένου να τις διασταυρώσουν με το αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων που τηρείται στο ΤΑΧΙS.

Οι διασταυρώσεις που άρχισαν θα αποκαλύψουν τους ανασφάλιστους, οι οποίοι στη συνέχεια θα υποχρεωθούν να λάβουν ένα ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 250 ευρώ, το οποίο και θα πρέπει να πληρώσουν προκειμένου να μπορέσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Τα στοιχεία όσων δεν πληρώσουν το παράβολο θα σταλούν στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για τα περαιτέρω.

Αρχείο οχημάτων
Η απόφαση της κυρίας Παπανάτσιου προβλέπει ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ θα παράγει αρχείο ανασφάλιστων οχημάτων και θα δημιουργήσει για καθένα από αυτά ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Η ΔΗΛΕΔ θα αποστείλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TAXISnet ή στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς στη φορολογική διοίκηση ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία θα τους ειδοποιεί ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία διασταύρωσης) εντοπίστηκε το όχημά τους ανασφάλιστο και θα τους εξηγεί τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά περίπτωση.

Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος θα λάβει την ειδοποιητήρια επιστολή, οφείλει να προβεί στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος, αφού προηγουμένως πληρώσει το ηλεκτρονικό παράβολο. Το ηλεκτρονικό παράβολο οφείλεται και σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστήριου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί προτού σταλεί στον ιδιοκτήτη του οχήματος το ειδοποιητήριο.

Οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να διενεργούνται τουλάχιστον δύο φορές ετησίως. Μετά τη νέα διασταύρωση θα πρέπει να δημιουργούνται ηλεκτρονικά παράβολα εκ νέου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα