«Εσβησε» ο υπερπολύτεκνος με τα 19 παιδιά!

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης, ο οποίος είχε τιμηθεί το 2008 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ από το 1984 το όνομά του βρισκόταν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα.

Συγκεκριμένα, με την αγαπημένη του σύζυγο Βασιλική, η οποία πέθανε τον Ιούλιο του 2014, είχαν αποκτήσει από το 1958 έως το 1982 10 κορίτσια και εννέα αγόρια, εκ των οποίων τα 16 βρίσκονται σήμερα εν ζωή. Ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης έζησε για να δει 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα από τα παιδιά του προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα αγόρια της οικογένειας φοίτησαν στο σχολείο του Αγίου Ορους, ωστόσο μόνο ένα εξ αυτών ασχολήθηκε με το αντικείμενο της Θεολογίας. Για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατο του Σταύρου Ζουγανέλη, επικοινώνησε τηλεφωνικά και συλλυπήθηκε έναν από τους γιους του.

Ο κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες είχε καταγωγή από τη Μύκονο και αρχικά δούλευε ως οδηγός φορτηγών, όμως τη δεκαετία του ’90 αποφάσισε να ιδρύσει εταιρία εμπορίας φορτηγών μαζί με δύο από τους γιους του. Σταμάτησε να εργάζεται το 2000, όταν ενηλικιώθηκαν όλα τα παιδιά του, αλλά παρέμενε μέχρι τέλους ενεργός πολίτης και είχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα