«Πόρτα» για προαγωγή Τσατάνη στον Αρ. Πάγο!

Οι ανώτατοι δικαστικοί (με ψήφους 11-0) αποφάνθηκαν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Ούτε μία θετική ψήφο για προαγωγή στη θέση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την οποία αιτήθηκε, δεν πήρε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ).

Το ανώτατο δικαστικό όργανο συνεδρίασε για να κρίνει τις προαγωγές σε θέσεις αρεοπαγιτών και αντιεισαγγελέων Αρείου Πάγου. Μεταξύ των αιτήσεων που κρίθηκαν ήταν και αυτή της γνωστής από την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά και τους χειρισμούς της, που οδήγησαν στην αμετάκλητη καταδίκη της, Γεωργίας Τσατάνη.
Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αποφάνθηκαν με ψήφους 11-0 πως η εισαγγελική λειτουργός δεν έχει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα την οδηγούσαν στον Αρειο Πάγο, στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως εναντίον της υποψηφιότητας Τσατάνη ψήφισαν όλα τα μέλη του ΑΔΣ, ενώ υπέρ της δεν ψήφισε ουδείς. Αλλωστε, η υποβολή της αίτησής της για τη θέση του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου είχε προκαλέσει ερωτήματα αλλά και θυμηδία στους δικαστικούς κύκλους της χώρας, δεδομένου πως η κυρία Τσατάνη έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Και αποτελεί πρωτοφανές γεγονός αμετάκλητα καταδικασθείς δικαστικός λειτουργός να ζητεί προαγωγή.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Τα πρωτοφανή, όμως, στην υπόθεση Τσατάνη δεν σταματούν εδώ, αφού η εισαγγελέας είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αμετάκλητης καταδίκης της, γεγονός που προκάλεσε θυμηδία σε δικαστικούς κύκλους. Κι αυτό γιατί, ως γνωστόν, επιλέγει ένα δικαστικό τερτίπι, καθώς όλοι οι νομικοί θεωρούν προφανώς απαράδεκτη την προσφυγή, αφού στρέφεται κατά της αμετάκλητης απόφασης του ανώτατου πειθαρχικού.

Η υποψηφιότητα Τσατάνη αποτελεί βέβαια και απόλυτη δικαίωση των θέσεων που δημόσια είχε υποστηρίξει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος για τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής της στο γραφείο του, που οδήγησε στα γνωστά γεγονότα.

Κι αυτό γιατί έτσι διαψεύδεται πανηγυρικά ο ισχυρισμός της ιδίας, αλλά κυρίως του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθειά της, υποστηρίζοντας πως ούτε θέλει ούτε ενδιαφέρεται για προαγωγή, ενώ αντίθετα ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε εξαρχής πει πως του ζήτησε βοήθεια εν όψει των προαγωγών, διότι «φοβόταν ότι η υπόθεση Βγενόπουλου και ο τρόπος χειρισμού της θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για την εκλογή της σε αρεοπαγίτη».
Η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου στον κ. Αθανασίου τότε στη Βουλή «εδώ θα είμαστε και θα δούμε αν θα θέσει υποψηφιότητα», δικαιώθηκε στην πράξη, με την επιλογή της κυρίας Τσατάνη να αιτηθεί θέση στον Αρειο Πάγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα