Ομερτά για τον Στουρνάρα

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι ούτε η Τουρκία και οι επεκτατικές βλέψεις της ούτε οι άγριες περικοπές του Μνημονίου ούτε η εκδικητική μανία και η εμπάθεια του Σόιμπλε εναντίον της πατρίδας μας ούτε η αχρηστία της ελληνόφωνης ελίτ να κάνει κάτι για να ξεβαλτώσει επιτέλους ο τόπος. 

Ο μεγαλύτερος εχθρός όλων μας είναι η πεποίθηση που έχει σχηματιστεί στις συνειδήσεις των περισσοτέρων Ελλήνων ότι εδώ, στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να βρεις το δίκιο σου. Το σαράκι που τρώει τα θεμέλια του έθνους είναι η εμπεδωμένη άποψη ότι οι αρχές, οι αξίες, οι γραπτοί και οι άγραφοι νόμοι δεν πιάνουν δεκάρα μπροστά στα κυρίαρχα συμφέροντα και στους εκπροσώπους τους.

Δυστυχώς, αυτή η άποψη δεν είναι αβάσιμη, δεν δημιουργήθηκε αναίτια, απρόκλητα, απρόσμενα. Καθημερινά η κοινή γνώμη ενημερώνεται για πρόσωπα και καταστάσεις που επιβεβαιώνουν ότι ουδείς δίκαιος καλοπερνά ή πρόκειται να καλοπεράσει στην Ελλάδα. Ολα, οι θεσμοί και οι εκπρόσωποί τους, οι κρατικές δομές αλλά και σημαντική μερίδα του ιδιωτικού τομέα λειτουργούν με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των ισχυρών.

Στην Ελλάδα όχι μόνο υπάρχουν διακρίσεις αλλά είναι θεσμοθετημένες και μη αμφισβητήσιμες! Παράδειγμα είναι το μέγα σκάνδαλο που δημοσίευσε η «δημοκρατία». Στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της αποκάλυψε: «Ρουσφέτι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαιρέθηκαν οι υπάλληλοι του Στουρνάρα από τις περικοπές Κατρούγκαλου. Με ειδική εγκύκλιο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που γλιτώνουν τις μειώσεις 30% των συντάξεων και την ένταξη στον ΕΦΚΑ».

Οπως ανέφερε σχετικά το άρθρο της εφημερίδας μας, η εξαίρεση των συνταξιούχων της ΤτΕ «αποκαλύπτεται μέσα από την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, με Αρ. Πρωτ.: Φ80000 / οικ.60258 / 1471, όπου ορίζεται ότι αναπροσαρμόζονται οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις πλην του ΟΓΑ και του Ταμείου Σύνταξης της Τραπέζης της Ελλάδος».

Φυσικά, γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο η σιωπή των κατεστημένων ΜΜΕ είναι εκκωφαντική. Κάποιοι στην Ελλάδα παραμένουν πιο… ίσοι από τους άλλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα