«Επενδυτές και αγορές περιμένουν σήμα από τις Βρυξέλλες»

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Eurogroup ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, θυμίζοντας και τις θυσίες του ελληνικού λαού

Νέο μήνυμα στους δανειστές έστειλε χθες από το βήμα του συνεδρίου «Concordia 2017» ο Αλέξης Τσίπρας, με φόντο το κρίσιμο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας. «Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, η οποία θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε επίσης: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη, οι επενδυτές είναι έτοιμοι, οι αγορές είναι έτοιμες και το μόνο που περιμένουν είναι ένα σήμα από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, ένα σήμα από τους θεσμούς ότι μπορούν να εμπιστευθούν ξανά τη χώρα».

Τις επόμενες ημέρες, σημείωσε, «έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Τώρα διεξάγεται η συζήτηση που θα καθορίσει τη μοίρα της Ευρώπης».
Η χώρα μας, κατά τον κ. Τσίπρα, βρίσκεται «σε μομέντουμ ανάκαμψης, αρκεί να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη», ενώ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup «δεν ήταν επαρκείς, επειδή ΔΝΤ και Ευρώπη κάνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη».

«Δεσμεύσεις»

Η διαφορά μπορεί να γεφυρωθεί επί της ουσίας, εκτίμησε, και κάλεσε την Ευρώπη «να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, πέρα από την επέκταση της ωρίμανσης των αποπληρωμών, για επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν στην πράξη τις διαφορές. Αυτός ο στόχος είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται. Αυτή είναι και η συνεισφορά της Ελλάδας. Δεν προσερχόμαστε στο τραπέζι επαιτώντας, αλλά ούτε γκρινιάζοντας. Προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, που θα δώσουν διέξοδο» είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι ο ελληνικός λαός «έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά και την ενότητα της Ευρώπης».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Ολα τα στοιχεία προδιαγράφουν μια θετική πορεία» τόνισε, σημειώνοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκλεισε με θετικούς δείκτες σε απασχόληση, επενδύσεις και εξαγωγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα