Εισαγγελική έρευνα για τη βίλα του Γιάννου

Σε κλοιό εισαγγελικών «βολών» βρίσκονται πλέον ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, αφού μετά την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την πώληση της υπερπολυτελούς βίλας στη Σύρο, χωρίς ουσιαστικά το ζευγάρι να είναι φορολογικά ενήμερο λόγω χρεών προς την Εφορία, η νέα εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διέταξε έρευνα για το θέμα. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος απέστειλε το δημοσίευμα στις εισαγγελικές Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά τα δημοσιεύματα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατάξει επιπλέον έρευνα για τυχόν ευθύνες και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εισαγγελικές και οι δικαστικές Αρχές της χώρας μας αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα