«Ο Κ. Σημίτης νοσηλευόταν στο Ντυνάν με έκπτωση»

Υπουργούς, πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα κατονόμασε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης ότι κινούσαν τα νήματα που οδήγησαν στην απαξίωση και τον εκπλειστηριασμό του νοσοκομείου. Αρκετές από αυτές τις αποκαλύψεις τις είχε κάνει για πρώτη φορά στην πρόσφατη συνέντευξή του στη «δημοκρατία». Ερωτηθείς χθες σχετικά, επιβεβαίωσε ότι πολιτικά πρόσωπα απολάμβαναν σημαντικής έκπτωσης όταν νοσηλεύονταν στο Ντυνάν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσκαψε τον λάκκο του “Ερρίκος Ντυνάν” και ο Αδωνις Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μαρτίνη, ο οποίος προσήλθε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Αφού ορκίστηκε και δήλωσε «κάτοικος Κορυδαλλού», καθώς παραμένει προφυλακισμένος, ο κ. Μαρτίνης δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από τους βουλευτές. Στις απαντήσεις του καταλόγισε ευθύνες σε κρατικούς λειτουργούς, σημειώνοντας πως τον πίεσαν προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς. Μάλιστα, κατονόμασε τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να περάσει συγκεκριμένη φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα άνοιγε ο δρόμος για μεταβίβαση του νοσοκομείου. Ο Ανδρέας Μαρτίνης αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο του 2017, ευρισκόμενος στον Κορυδαλλό, όχι ως πρόεδρος του Ντυνάν, αφού είχε παραιτηθεί όπως του είχε ζητήσει εγγράφως ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης τού πήγε κατάσχεση για χρέη μισθωτών υπηρεσιών που κάποιοι «κύριοι» αμέλησαν να δηλώσουν.

Ελεγχος στη ΔΟΥ

Ζήτησε μάλιστα να εξεταστούν τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς, ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο ήταν πρώτα να εξοντωθεί γιατί ήθελαν να τον λυγίσουν.

Επιπλέον, πρότεινε στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να ζητήσουν τον έλεγχο των προσώπων και των οικονομικών υπηρεσιών που εγκαταστάθηκαν στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» πριν από τον πλειστηριασμό του. Ο Ανδρέας Μαρτίνης αναφέρθηκε και στον νυν αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του τού ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αυτός και ολόκληρο το Δ.Σ. και «να ορίσει ο κ. Γεωργιάδης ένα προσωρινό». Μάλιστα, ανέφερε ότι του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό Δ.Σ. το οποίο, έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., που ποτέ δεν έκανε».

Ο κ. Μαρτίνης, αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε χαρακτηριστικά «έρχομαι στη λαίλαπα που την περίμενα ως σωτηρία και ονομάζεται Λοβέρδος», υποστηρίζοντας ότι ενώ είχε σύρει στα δικαστήρια τον Ανδρέα Βγενόπουλο απέσυρε όλα τα ένδικα μέσα με εντολή Ανδρέα Λοβέρδου. Οπως είπε, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραπλάνησε και τη Βουλή, ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια, αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα, μας “έφτυσε” και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών. Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα