Σόου Καλάθη!

Επειτα από τρεις «κλειστούς» φετινούς τελικούς (με συνολικές διαφορές 11 π.) της Α1, ο χθεσινός τέταρτος αγώνας κρίθηκε με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ενός φιναλίστ και έφερε τη σειρά στο 2-2. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 71-58 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και οδήγησε τους «αιωνίους» σε πέμπτο ματς, την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή προβάδισμα και μετά το 18-11 του 10΄ (εκμεταλλευόμενοι τα επτά λάθη των Πειραιωτών) έφτασαν στο 39-28 του ημιχρόνου, χάρη σε 12 π. του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έδωσε το έναυσμα, αν και ταλαιπωρήθηκε όλη μέρα από υψηλό πυρετό και αγωνίστηκε κατόπιν επιθυμίας του.

Ο Παναθηναϊκός (17/38 δίπ., 6/21 τρίπ., 19/20 βολ., 17 ασ., 7 λάθ.) επέβαλε τον ρυθμό του και στην τρίτη περίοδο (επιμέρους 20-11) και ξέφυγε μέχρι και με +21 (59-38) στο 29΄! Στις λύσεις των Μπουρούση, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκιστ, ο άστοχος (14/32 δίπ., 5/14 τρίπ., 15/22 βολ.) και απρόσεκτος (αρνητικό ρεκόρ με 23 λάθη σε ντέρμπι «αιωνίων») Ολυμπιακός δεν βρήκε απαντήσεις, αφού ξεχώρισε μόνο ο Ερικ Γκριν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2/5 τρίπ., 9 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13 (2/7 δίπ., 5 ασ.), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (4/5 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ασ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3/5 τρίπ.), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 3 (0/2 δίπ., 0/1 τρίπ., 5 ασ., 5 λάθ.), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1/2 τρίπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1/4 τρίπ.).

ΠΑΣΚΟΥΑΛ: ΔΙΚΑΙΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνόδευσε πριν από το τζάμπολ τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Στο φινάλε, ο «πράσινος» παράγοντας ευχαρίστησε «τον κόσμο για τη συμπεριφορά του και ελπίζω την Κυριακή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να φύγει η δική μας αποστολή από το γήπεδο όπως έφυγε σήμερα (σ.σ.: χθες) η αποστολή του Ολυμπιακού». Καταλήγοντας, δήλωσε «πάμε όπως το ’99», τη μοναδική σεζόν που φιλοξενούμενος νίκησε σε πέμπτο τελικό «αιωνίων»… Ο κόουτς του «Τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε ότι «είχαμε ένα πλήρες ματς και κυριαρχήσαμε», ενώ ο ομόλογός του από τον Ολυμπιακό Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε πως «ήταν δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού, αφού εμείς κάναμε 23 λάθη και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι».

Ο φόργουορντ των γηπεδούχων Κένι Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι «ήταν θέμα να παλέψουμε και το κάναμε» και ο «ερυθρόλευκος» Κώστας Παπανικολάου δήλωσε πως «δεν είχαμε την ψυχραιμία να “διαβάσουμε” το ματς και τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Κυριακή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα