Νέα καταδίκη για Ακη

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας και για άλλους 11 εμπλεκομένους

Την καταδίκη, όπως και πρωτοδίκως» για τους 12 εκ των συνολικά 16 κατηγορουμένων στην υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος», με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον πρώην γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο, ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αναστασία Δημητριάδου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να κηρυχθούν ένοχοι η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζόπουλου, ο πρώτος εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας αλλά και η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν.

Στην αγόρευσή της έκανε λόγο για ένα «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιριών, με στόχο τη νομιμοποίηση της παράνομης περιουσίας του πρώτου κατηγορουμένου Ακη Τσοχατζόπουλου». Σχετικά με το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατά την κυρία Δημητριάδου, «αποδείχτηκε ότι η πώληση του ακινήτου, που κατέληξε στην ιδιοκτησία της κατηγορούμενης (σ.σ.: Βίκυ Σταματη), ήταν εικονική. Οι αγοραπωλησίες επέτρεψαν τη μεταβίβαση για να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Η κατηγορουμένη είναι έξυπνη γυναίκα, εργαζόμενη και απόλυτα ικανή να κατανοήσει από πού προέρχονταν τα χρήματα. Απέκρυψε τον τρόπο απόκτησης περιουσίας, μετέτρεψε μέρος της περιουσίας σε εργασίες και απέκρυψε την προέλευση της περιουσίας» είπε για τη Βίκυ Σταμάτη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της τελευταίας από την αίθουσα λέγοντας: «Αποχωρώ, είναι παραλήρημα, θέατρο παραλόγου».

Σημειώνεται ότι με την εισαγγελική πρόταση ζητείται η απαλλαγή των κατηγορουμένων Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκου Καρατζά, Νίκου Γεωργουλάκη και Γιώργου Κωνσταντάτου, για τους οποίους υπάρχουν αμφιβολίες ότι γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα