ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Μπουτάρης και ΠΑΣΟΚ στο Gay Pride Θεσσαλονίκης!

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ανύπαρκτης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ παρέλασαν το Σάββατο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 6ου Gay Pride. Αυτή τη χρονιά μπορεί να μη καταγράφηκαν πολλές ακρότητες και προκλητικές εμφανίσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, όμως δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις κατά τη διάρκεια της πορείας.

Στην επίσημη τελετή, που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στον Λευκό Πύργο, χαιρέτησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, καθώς και εκπρόσωποι από τις Νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Από τη μεριά της Ν.Δ. παραβρέθηκαν (αλλά δεν χαιρέτησαν) ο γραμματέας Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου και ο προερχόμενος από τη Δράση Αντύπας Καρύπογλου. Παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που έδωσε την εκκίνηση για να αρχίσει η παρέλαση.

Πάντως, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη. Το κυβερνητικό κόμμα είχε στήσει περίπτερο στον χώρο του Λευκού Πύργου, ενώ το μπλοκ του συμμετείχε στην παρέλαση με σχεδόν 100 άτομα. Ανάμεσά τους οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Χρήστος Καραγιαννίδης, η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ρία Καλφακάκου και αρκετά μέλη της Νομαρχιακής.

Οσο για τα επεισόδια, αυτά έγιναν στη γωνία των οδών Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ιερού Λόχου, τα οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν την παρέλαση. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των μελών του Ιερού Λόχου και καθώς οι διαμαρτυρόμενοι δεν υποχωρούσαν, έγινε χρήση και χημικών από τα ΜΑΤ.

Ως απάντηση σε όλα αυτά, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος διοργανώνει την Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αχειροποίητου.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων. Αν και το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας» τονίζεται, ενώ καλούνται οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους «από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις και να διατυπώσουν παντού τις κάθετες αντιρρήσεις τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα