ΤΑΙΠΕΔ: «Πράσινο» σε Ιβάν για ΟΛΘ!

Ρεπορτάζ Μ. Μαθιοπούλου

Προτιμώμενος επενδυτής για το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. ανακηρύχθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ η ένωση των εταιριών Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, και Terminal Link SAS του γαλλικού κολοσσού CMA CGM Group, μετά την εξέταση των τυπικών δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να βάλει τέλος στις φήμες και τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες περί καθυστερήσεων στη διαδικασία. Οπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές. Η ένωση των τριών εταιριών είχε αναδειχθεί πλειοδότρια στον διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ στα τέλη Απριλίου, με προσφορά 231.926.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως είχε ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά των 231.926.000 ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180.000.000 ευρώ την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.), αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των 170.000.000 ευρώ.

Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες -πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών- επενδύσεις έως τη λήξη της παραχώρησης το 2051.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα