Κλέφτες υπεράνω πάσης υποψίας στα φαρμακεία!

Εντρομοι είναι οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη από τα απανωτά περιστατικά ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών! Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ειδικά σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ τα συμβάντα καταγράφονται ακόμα και μέρα μεσημέρι!

Οπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, οι δράστες είναι ευυπόληπτοι πολίτες οι οποίοι με την πρώτη ματιά δεν κινούν υποψίες και δρουν είτε μεμονωμένα είτε σε ζευγάρια με τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής. Στο στόχαστρο δε των δραστών είναι επώνυμα καλλυντικά και βρεφικά γάλατα. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Στις 4 ή στις 5 τα ξημερώματα οι επιτήδειοι παραβιάζουν στόρια και σπάνε τις κλειδαριές των φαρμακείων, εισβάλλουν μέσα και αρπάζουν ό,τι χρήματα βρουν. Ακόμη και ο συναγερμός να χτυπήσει, δεν πτοούνται. Πάλι κλέβουν και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή. Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία, μας είπε ότι πρόκειται για τις ίδιες σπείρες που χτυπούν και σπίτια» τονίζει ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης.

Για απελπιστική κατάσταση μιλούν  οι επαγγελματίες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, που ζουν με τον τρόμο

Διανυκτερεύοντα

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη, οι ληστείες σε φαρμακεία είναι πιο σπάνιες, αλλά συμβαίνουν και γίνονται κυρίως στα διανυκτερεύοντα. Οι ληστές μπαίνουν στο φαρμακείο και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού ζητούν χρήματα.

Θύμα διαρρηκτών έπεσε πριν από λίγο καιρό ο Μιχάλης Φυντικάκης, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οπως τονίζει, οι δύο δράστες χτύπησαν στις 5.30 με 6 τα ξημερώματα. Στράβωσαν τα στόρια, μπήκαν στο φαρμακείο σερνόμενοι στο πάτωμα, καταφέρνοντας μάλιστα -άγνωστο πώς- να «κοροϊδέψουν» το σύστημα συναγερμού, ώστε να μη χτυπήσει.

Μεγάλο πονοκέφαλο επίσης προκαλούν στους φαρμακοποιούς και οι μικροκλοπές, με στόχο επώνυμα καλλυντικά και βρεφικά γάλατα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα