«Αγκάθια», Ιστορία, Μαθηματικά

Αυλαία για τους υποψηφίους των ΓΕ.Λ., με δύο μαθήματα γενικής παιδείας! Στόχος να ανακοινωθούν βαθμολογίες έως 30 Ιουνίου

Από τον
Αντώνη Τριανταφύλλου

Στη θέση τους μπαίνουν σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ της τάσης που θα ακολουθήσουν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών και συνακόλουθα η εικόνα των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χθες έπεσε η αυλαία για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, τα θέματα στην Ιστορία γενικά ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις των εξετάσεων, ενώ η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος υποστήριξε ότι η δεύτερη ομάδα θεμάτων απαιτούσε την πλήρη αφομοίωση του γνωστικού υλικού, ώστε οι μαθητές, χρησιμοποιώντας την κριτική τους ικανότητα, να μπορέσουν να το συνδυάσουν εύστοχα με τα ιστορικά παραθέματα και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Για τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία εκτίμησε ότι τα θέματά τους ήταν ευκολότερα σε σχέση με τα περσινά για τους μαθητές που επιλέγουν το μάθημα, ενώ η ΟΕΦΕ επεσήμανε: «Είναι θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας που επιτρέπουν σε εκείνους που έχουν κατανοήσει την ύλη σε βάθος να αριστεύσουν». Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα και την αξιολόγηση του βαθμού δυσκολίας των φετινών θεμάτων, βαθμολογητές και εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει πτώση στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου και των Οικονομικών Τμημάτων.

Επίσης, μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, οριακή συγκράτηση των βάσεων στις Νομικές Σχολές και άνοδος των βάσεων στα Παιδαγωγικά λόγω του διπλάσιου αριθμού των υποψηφίων.
Αύριο ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., ενώ από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Προσπάθεια καταβάλλεται ώστε οι βαθμολογίες να ανακοινωθούν έως τις 30 Ιουνίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, η προθεσμία για την υποβολή των οποίων λήγει στις 20 Ιουλίου.

Αρχισαν χθες οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. 

Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές, οι ανανεώσεις και οι μετεγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2017-2018. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έως τις 23 Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal είναι απαραίτητοι οι κωδικοί TAXIS. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δεν διαθέτει κωδικούς TAXIS, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί TAXIS του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου, αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας Αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο σχολείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα