Κάλυψη σε Καμμένο για την υπόθεση του «Noor 1»

Κοντονής: Οι έρευνες δεν θα σταματήσουν ούτε θα εμποδιστούν από οικονομικά συμφέροντα

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο παρείχαν τόσο ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσο και ο προηγούμενος Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να έχει συνομιλήσει με τον καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση του «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη. Μάλιστα ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι το όλο θέμα βασίζεται σε είδηση που προέκυψε από παρανόμως κτηθέν υλικό.

Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αφορά την εισαγωγή και τη διακίνηση στη χώρα 2,1 τόνων ηρωίνης, δεν θα σταματήσει, ούτε θα εμποδιστεί από οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες. Ο υπουργός απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος έκανε λόγο για «βορβορώδη κατάσταση», σημείωσε:

Ενόχληση

«Σχετικά με ορισμένα χθεσινά δημοσιεύματα, για τα οποία δυστυχώς υπήρχαν και ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, δεν θα έκανα καμία αναφορά, αλλά επειδή μεταχειριστήκατε τη φράση “βορβορώδης”, εγώ θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, διά των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού».

Χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε υψηλούς τόνους, επέμεινε: «Εάν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία, όσον αφορά τον Κανονισμό της φυλακής (σχετικά με τα θέματα επικοινωνίας των κρατουμένων), θα ελεγχθεί, όμως θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι αυτή η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης, για το οποίο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμα απόλυτα δικαστική διαλεύκανση». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Θα περίμενα άλλου τύπου παρεμβάσεις στο θέμα αυτό, παρεμβάσεις όταν ένας ένας οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίζονταν από προσώπου γης!»
Πάντως, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Ποτάμι, ακολουθώντας την τακτική του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου το ίδιο θέμα να επανέλθει για συζήτηση στη Βουλή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα