Δέσμευση περιουσίας για τον Φ. Μπόμπολα!

Στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα προχώρησε η οικονομική εισαγγελία, έπειτα από έρευνα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καθώς εντοπίστηκαν στοιχεία φοροδιαφυγής, τα οποία εκτιμώνται στα 30.000.000 ευρώ.

Επί σειρά ετών ο κ. Μπόμπολας ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της οικονομικής, της επιχειρηματικής και της εκδοτικής ελίτ της χώρας. Με την επιρροή που διέθετε ως μεγαλομέτοχος του Mega και ιδιοκτήτης της Πήγασος Α.Ε. ήταν σε θέση να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, να πιέζει τα πολιτικά κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να χειραγωγεί τμήματα της κοινής γνώμης και να προσαρμόζεται με βάση τα συμφέροντά του.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν εντυπωσιακές και οι αλλαγές στη «γραμμή» των εντύπων του τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Η χθεσινή εξέλιξη «κατεδαφίζει» τον κ. Μπόμπολα, ο οποίος από τις εποχές της δόξας και της δύναμης περνά πλέον στη φάση της πλήρους κατάρρευσης και των μεγάλων προβλημάτων ακόμη και σε ποινικό επίπεδο.

Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ζήτησε με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του εντός των ημερών, αφού το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην ανανεώσει για τρίτη φορά τη θητεία του.

Η έρευνα

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν για διάφορα έτη αναντιστοιχίες ύψους περίπου 30.000.000 ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα τα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις. Πριν από λίγες μέρες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών τραπεζών και του επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα για τα δάνεια του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ.

Συγκεκριμένα, αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα βρίσκονται ο επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Γ. Μπόμπολας, διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και πάνω από 20 τραπεζικά στελέχη των τριών συστημικών τραπεζών σχετικά με δάνεια 80.000.000 που χορηγήθηκαν με επισφαλείς όρους και -κάποια εξ αυτών- δεν εξυπηρετούνται.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνέχεια της καταγγελίας των σχετικών δανειακών συμβάσεων από τις τράπεζες, προκαλεί ξεκάθαρη ασφυξία στον εκδοτικό όμιλο, ο οποίος διαθέτει το «Εθνος», την «Ημερησία», την «Goal News», περιοδικά, συμμετοχή στο Mega (13,1%) και στην εκτυπωτική «Ιρις» (50%) καθώς και ακίνητα. Η έρευνα άρχισε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στον Πήγασο συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» (17/03/2017).

Τη συνέχεια της έρευνας έχει αναλάβει η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα