«Παραιτηθείτε» με πούρα, μαντιλάκια

Πιο μικρή από πέρυσι αλλά με την ίδια διάθεση ελιτισμού η διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης

Eναν χρόνο μετά τα κοστούμια, οι γραβάτες, οι χαρτοφύλακες, τα πούρα και τα… μαντιλάκια στο πέτο των σακακιών επέστρεψαν στο Σύνταγμα. Περίπου 2.500 άνθρωποι -σαφώς λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι- μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή, προκειμένου να… φωνάξουν «Παραιτηθείτε» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Ωστόσο, οι… σκληροπυρηνικοί της διαδήλωσης (που, η αλήθεια είναι, θύμιζε σκορποχώρι και διαλύθηκε έπειτα από 40 λεπτά) ήταν μόλις 10 άτομα, τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σίγουρα οι διοργανωτές της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς εκτός από τον λίγο κόσμο που κατέβηκε στο Σύνταγμα, δεν στήριξαν την εκδήλωση με την παρουσία τους πρόσωπα που ίσως να έδιναν διαφορετική βαρύτητα. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν ξένη μουσική, η οποία σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε… μαχητική διαδήλωση, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σταματούσε, προκειμένου να παιχτούν δηλώσεις με «υποσχέσεις» του Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες δεν κράτησε.

Στην άκρη της πλατείας Συντάγματος είχαν «στρατοπεδεύσει» καντίνες με σουβλάκια. Την παράσταση έκλεψαν κάποιοι ηλικιωμένοι που κρατούσαν μερικά… χαριτωμένα πανό, τα οποία έγραφαν «Ψεύτη Τσίπρα, πολιτικέ απατεώνα, φύγε, φύγε, μολύνεις τον αιώνα» και «Τσίπρα, ντρόπιασες την Αρτα, γι’ αυτό πάρ’ τα» (δίπλα στο «πάρ’ τα» ήταν ζωγραφισμένη μια ανοιχτή παλάμη). Πολλοί από τους παρευρισκόμενους φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο «GRinEuro», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο -και για ακόμη μία φορά στη συγκεκριμένη διαδήλωση- την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα μας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη διαδήλωση βρέθηκαν η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θανάσης Χειμωνάς, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Γιώργος Αμυράς και άλλοι. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 20.00 και οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν από την πλατεία Συντάγματος μόλις μία ώρα μετά… Προσωρινά έκλεισε η Αμαλίας από Ξενοφώντος, καθώς και οι κάθετοι δρόμοι της πλατείας Συντάγματος.

Φυσικά, από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν και οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις… Συγκεκριμένα, ξεχώρισαν κάποιοι πολίτες που πήγαν με κοστούμια, γραβάτες, χαρτοφύλακες, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μερικοί κρατούσαν ακόμη και πούρα.
Προφανώς οι συγκεκριμένοι απέχουν πολύ από τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τις βασικές ανάγκες τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα