«Bουνά» από σκουπίδια προ των πυλών

Ακαρπή συνάντηση Σκουρλέτη – ΠΟΕ-ΟΤΑ! Πρότεινε δίμηνες συμβάσεις ο υπουργός

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το καυτό ζήτημα των συμβασιούχων. Ενδεχόμενη παράταση της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα πέραν της Πέμπτης, όπου η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να προκαλέσει «ασφυξία» στους δρόμους, αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού για τη δρομολόγηση 2.500 προσλήψεων (μόνιμου προσωπικού) και την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με την υπογραφή δίμηνων συμβάσεων, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι, αναφέροντας ότι οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι.

«Γίνεται προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας» δήλωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους αύριο, ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν άμεσα τα κενά στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προς αυτή την κατεύθυνση, έριξε στο τραπέζι την πρόταση για υπογραφή προσωρινών συμβάσεων, διάρκειας δύο μηνών, ενώ διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συμβασιούχοι να λάβουν κανονικά τα δεδουλευμένα τους. «Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός υποστήριξε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα επηρεάσει άλλες κατηγορίες συμβασιούχων και επανέλαβε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για συμβασιούχους που απασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και δήμους, σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 10.30, και αναφέρει ότι «η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα