Νέος γύρος απολύσεων στη Νέα Δημοκρατία

Με πέντε νέες απολύσεις υπαλλήλων του κόμματος συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού των οικονομικών που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί -συνολικά θα απομακρυνθούν περί τα 70 άτομα-, αυτή τη φορά τρεις εκ των πέντε που εκλήθησαν χθες να υπογράψουν την απόλυσή τους είχαν προσληφθεί επί προεδρίας Σαμαρά και ένας ήταν του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ως ανεπίσημη δικαιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι με το τέταρτο Μνημόνιο ουσιαστικά μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων…

Την ίδια ώρα, χθες, ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Τσιμάρας δικαζόταν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για μη καταβολή αποζημίωσης σε εργαζόμενη της Ν.Δ. η οποία απολύθηκε το 2014 (η δίκη θα συνεχιστεί). Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν διαμαρτύρονται ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα (από παλιά) που φθάνουν έως και τους 12 μήνες. Το κόμμα τούς δίνει τις αποζημιώσεις και κάνει μαζί τους διακανονισμό για την καταβολή των δεδουλευμένων. Το ζήτημα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία, πάντως, σταδιακά επιλύεται, ενώ στους εναπομείναντες υπαλλήλους σταδιακά αυξάνει τους μισθούς και τα «έναντι» των οφειλομένων από το 500 στα 700 ευρώ, ενώ τους δίνει και κουπόνια έως 150 ευρώ για σούπερ μάρκετ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναχώρησε χθες για το Λονδίνο, όπου είχε συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές – τις οποίες το περιβάλλον του κρατά (ανεξήγητα) σε πλήρη μυστικότητα. Σήμερα, πάντως, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στο περιθώριο της συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του ΕΛΚ και με αρχηγούς κομμάτων και κρατών. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση στη χώρα και η προοπτική μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το πρόγραμμα των περιοδειών του στην Ελλάδα – αυτήν τη φορά έχει σειρά η Θεσσαλία. Παράλληλα με τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και το αίτημα των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, που, όπως λένε οι επιτελείς της Ν.Δ., τείνει να γίνει αφόρητη επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα