Τουρκική «λύση» για την Κύπρο μας

Η Κύπρος βρίσκεται υπό την απειλή «λύσης»… αλά τούρκα! Η διαπίστωση απηχεί πλήρως την πραγματικότητα και περιγράφει επαρκώς τις εξελίξεις. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έγραψε σχετικά σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της για την «πρόοδο» των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό: «Η Τουρκία έχει αποδεχτεί την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων, την κατάργηση του μονομερούς δικαιώματος επέμβασης (σ.σ.: δεν θα έχει νόημα άλλωστε, εφόσον η λύση θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της) και τη σταδιακή αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, μέχρις ενός αριθμού [….], υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα δεχτεί την “εκ περιτροπής προεδρία”»!

Απ’ όλα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι οι προτάσεις του Νορβηγού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντε ευνοούν σκανδαλωδώς την τουρκική πλευρά και στοχεύουν στο να υπαγάγουν την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) της Κύπρου και υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσεχείς προεδρικές εκλογές (2018), ο οποίος είναι γιος του αξέχαστου Τάσσου Παπαδόπουλου, είπε ότι, αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του ΟΗΕ, η Κύπρος θα δώσει «τα πάντα από την αρχή, αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε την Τουρκία σε βάθος χρόνου για να εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις».

Η υπενθύμιση, πάντως, των υποχρεώσεων της Τουρκίας προς τη χώρα μας, την Κύπρο, την Ε.Ε. έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο από τον ιστορικά φορτισμένο ιερό τόπο των Ψαρών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Τουρκία, όμως, πρέπει να κατανοήσει ότι η φιλία και η καλή γειτονία, όπως και η εν γένει ευρωπαϊκή της προοπτική, την οποίαν εμείς στηρίζουμε, προϋποθέτουν πλήρη και ανυπόκριτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, άρα πρωτίστως του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου».

Φυσικά, το Διεθνές Δίκαιο δεν προβλέπει νομιμοποιήσεις εισβολών και κατοχών εδαφών ανεξάρτητων χωρών, όπως έκανε η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα