Πρόταση (με τελεσίγραφο) για «κούρεμα» έως 95% σε «κόκκινα» δάνεια – κάρτες

Σημαντικό «κούρεμα» οφειλών και τόκων, που κυμαίνεται από 50% έως και 95%, προσφέρουν οι τράπεζες σε οφειλέτες με «κόκκινα» καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία τελευταία ευκαιρία που παρέχεται με τη μορφή τελεσιγράφου από τις τράπεζες, καθώς οι δανειολήπτες θα πρέπει να απαντήσουν σε διάστημα 15 ημερών αν αποδέχονται την πρόταση. Σε διαφορετική περίπτωση, η πρόταση ρύθμισης παύει να ισχύει και οι τράπεζες θα εκκινούν τις διαδικασίες πώλησης σε ξένα funds. Πολλά από αυτά τα δάνεια, μάλιστα, έχουν διαγραφεί από τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα δρομολογηθεί άμεσα η πώλησή τους.

Πριν όμως ξεκινήσουν οι διαδικασίες πώλησης, οι οφειλέτες θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό. Ποσό που στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να φθάνει ακόμη και το 5% των οφειλομένων. Το «κούρεμα», δηλαδή, επί του κεφαλαίου και των τόκων, συμβατικών και υπερημερίας, ενδέχεται να διαμορφωθεί σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στο επίπεδο του 95%! Τα funds προσφέρουν στις τράπεζες για την αγορά αυτών των δανείων 7-10 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου και οι τράπεζες ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν οι ίδιοι να αγοράσουν το δάνειό τους, αν αποδεχθούν εντός 15 ημερών την πρότασή τους.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων που έχουν οι τράπεζες ανέρχεται γύρω στα 14-15 δισ. ευρώ, εντός των οποίων βρίσκονται και τα 5 δισ. ευρώ που ετοιμάζονται να βγάλουν προς πώληση σε πολύ χαμηλές τιμές. Την ίδια ώρα, αναμένονται μεγάλες εκπτώσεις και για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, καθώς και εκεί τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20-50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου. Για τα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες θα προσφέρουν μία τελευταία ευκαιρία στους δανειολήπτες να εξοφλήσουν την οφειλή τους, με το «κούρεμα» να φτάνει το 50%.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα