ActionAid Eλλάς: Παραίτηση «μυστήριο» της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη

Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική ανακοίνωση της είδησης ότι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ActionAid Eλλάς, παραδίδει τη σκυτάλη της οργάνωσης στον Ηλία Γαληνό. Η απόσυρση της ιδρύτριας του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης προκάλεσε έντονα ερωτήματα.

Το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης ActionAid συστήθηκε με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη το 1998. Η κόρη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου επί δέκα χρόνια (2007-2017), πάντα σε εθελοντική βάση.

Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες, με περισσότερους από 200.000 Ελληνες να έχουν στηρίξει την ActionAid έκτοτε, δείχνοντας, παρά τις δυσκολίες, την αλληλεγγύη τους προς τους πιο περιθωριοποιημένους συνανθρώπους μας ανά τον κόσμο. Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά της, η κυρία Μητσοτάκη ανέφερε: «Με μεγάλη ικανοποίηση και βαθιά συγκίνηση παραδίδω τη σκυτάλη σε καλά χέρια στην ActionAid Ελλάς. Θέλω να πω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όλους όσους αγκαλιάσατε και συνεχίζετε να αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα με έχει πάντα στο πλευρό της». Νέος πρόεδρος της ActionAid Ελλάς αναλαμβάνει ο Ηλίας Γαληνός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα