Τον σκότωσαν στο ξύλο για μια selfie

Σοκ στη Ζάκυνθο με τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού. Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται επτά Σέρβοι κι ένας Ελληνας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι οκτώ συλληφθέντες -επτά Σέρβοι και ένας Ελληνας- που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο Αμερικανό Μπακάρι Χέντερσον, έξω από νυχτερινό κέντρο στον Λαγανά Ζακύνθου, για μια… selfie φωτογραφία.

Οι οκτώ άνδρες που φέρεται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του άτυχου Αμερικανού και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν άλλα άτομα που πήραν μέρος στη συμπλοκή μεταξύ Σέρβων και Αμερικανών, που οδήγησε στην άγρια δολοφονία του 22χρονου, ενώ προκαλεί σοκ το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., όλα άρχισαν από μια φωτογραφία που έβγαλε το θύμα με μια σερβιτόρα.

Οπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός Αμερικανός και οι φίλοι του έβγαλαν selfie με μια από τις κοπέλες που εργάζονταν στο μπαρ, γεγονός που φαίνεται ότι εξόργισε τον 32χρονο πορτιέρη, ο οποίος τους πλησίασε απειλητικά, με αποτέλεσμα να αρχίσει ο καβγάς. Στη συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, με τον άτυχο Αμερικανό να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα -γροθιές, κλοτσιές, αλλά και χτυπήματα με ποτήρι μπύρας- στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα. 

Στα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία φαίνεται μάλιστα ότι οι δράστες χτυπούσαν τον άτυχο Αμερικανό ακόμα και όταν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο 22χρονος δεν πρόλαβε να αντισταθεί, καθώς δεν φέρει ούτε ένα αμυντικό τραύμα, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιο ήταν το μοιραίο χτύπημα («από θλων όργανο») που προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία και, τελικά, τον θάνατο του νεαρού τουρίστα.

«Ο Μπακάρι είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής μόδας. Χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 10 άτομα. Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους. Ηταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινάει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια του 22χρονου Αμερικανού. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά έκανε τον γύρο του κόσμου, με βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ να αναδεικνύουν τη «σκοτεινή πλευρά της Ζακύνθου», υπενθυμίζοντας παλαιότερα περιστατικά ξυλοδαρμού τουριστών και άλλων επεισοδίων στο νησί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα