Ραγκούσης και Λοβέρδος υπέρ Παπανδρέου!

Στον απόηχο των προληπτικών απειλών του Ευάγγελου Βενιζέλου, μην τολμήσει κανείς να τον αμφισβητήσει την επομένη των εθνικών εκλογών, η απάντηση ήρθε υπό μορφή πολιτικού μανιφέστου από το πάλαι ποτέ ισχυρό πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου Γιάννη Ραγκούση.

 

Ο τελευταίος, με κείμενο που ανάρτησε στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, αφενός μεν υπαινίχθηκε ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης, αφετέρου δε έθεσε το πρώτο ερωτηματολόγιο στην ατζέντα της αμφισβήτησής του, προϊδεάζοντας για νέο κύκλο σύγκρουσης μεταξύ «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών» δυνάμεων μετά τις εκλογές.

 

Ουσιαστικά ο Γιάννης Ραγκούσης επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος της «αθώωσης» του Γιώργου Παπανδρέου και να αποδώσει την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ σε όσους βιάστηκαν να τον «τελειώσουν» από την πρωθυπουργία και να τον εκπαραθυρώσουν από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ του πρώην πρωθυπουργού όμως εμφανίστηκε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Βόλο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που υποστήριξε πως ήταν απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου αυτή της 26ης Οκτωβρίου βάσει της οποίας χρηματοδοτείται η Ελλάδα και πως τον θυμάται να λέει «δεν μπορώ να πάρω χάριν του κόμματος στο λαιμό μου ολόκληρο τον ελληνικό λαό», όταν αποφάσισε να μη ζητήσει πλειοψηφία 180 ψήφων για το πρώτο μνημόνιο.

 

«Μετά τις εκλογές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της δημοκρατικής παράταξης μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση» είπε επίσης ο Γ. Ραγκούσης, θέτοντας τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν: «Νηφάλια και ψύχραιμα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν, ξεκινώντας από το ερώτημα - αφετηρία: Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα τον Μάιο του 2010 κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε σύμφωνα με όλες τις έρευνες κοινής γνώμης κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;

 

Στον χορό της προεκλογικής εσωστρέφειας, που έχει ως κυρίαρχο αντικείμενο τα χαρακτηριστικά ανασυγκρότησης του κόμματος, ο Κώστας Σκανδαλίδης κράτησε αποστάσεις από την κίνηση του Ευ. Βενιζέλου να αποδοκιμάσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο, επισημαίνοντας ότι «εγώ ήμουν πάντα της λογικής αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Υπογράμμισε ότι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα επέλθει από την αλλαγή βιτρίνας, δηλαδή ονομασία και σύμβολα, αλλά «από τις ιδέες και τα πρόσωπα». «Δεν πρέπει να φοβηθούμε την ιστορία. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δύναμη να αντέξει θα πεθάνει». Ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας χθες βράδυ στη ΝΕΤ απάντησε στον Ε. Βενιζέλο, λέγοντας ότι την συζήτηση για την κατρακυλα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να την αποφύγει κανεις, ενώ σημείωσε πως και 17% να πιάσει στις εκλογες «το αποτέλεσμα δεν θα ειναι ικανοποιητικό»

 

Ο Πάνος Μπεγλίτης συνέστησε ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις. «Ολα χρειάζονται τον χρόνο τους και όλα θα γίνουν με τη σειρά τους. Εσπευσμένες και αγχωτικές κινήσεις δεν επιτρέπουν σε κόμματα εξουσίας να ανταποκριθούν στο αίτημα περί εκσυγχρονισμού...» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ετικέτες: