Η υποκρισία των Σκοπίων

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σήμερα ξεσκεπάζει τις αληθινές προθέσεις των Σκοπιανών. Αποδεικνύει ότι δεν είχαν ούτε έχουν ειλικρινή πρόθεση για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με την Ελλάδα και συνεργασία με τον λαό μας. Είναι ύπουλοι άρπαγες και επίδοξοι σφετεριστές της Ιστορίας μας.

Αυτό το κρατίδιο δεν λειτουργεί όπως θα άρμοζε σε μια κανονική, αξιοπρεπή χώρα. Συμπεριφέρεται σαν διαρρήκτης που μπήκε τη νύχτα σε σπίτι και προσπαθεί να κλέψει όσα προλαβαίνει. Ενώ, στα λόγια πάντα, δείχνουν ότι συμμορφώνονται με τη λογική και αρχίζουν τις προσπάθειες εύρεσης λύσης για την ονομασία του κρατιδίου και τη διακοπή των ενεργειών που προκαλούν τους Ελληνες και την κοινή λογική, στις πράξεις ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Στις επιστολές που απέστειλε η κυβέρνηση των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ δεν γίνεται μνεία και στην καλή γειτονία με την Ελλάδα και στην ονομασία του κρατιδίου. Η τακτική τους απέναντί μας είναι παρελκυστική και ο στόχος τους είναι να κερδίσουν περαιτέρω διπλωματικά ερείσματα. Επιδιώκουν να προβάλλουν στη διεθνή κοινότητα ότι η στάση τους είναι συναινετική, ενώ οι πράξεις τους υπηρετούν απαρέγκλιτα τους επεκτατικούς σε βάρος μας σχεδιασμούς τους. Προσπαθούν να γίνουν δεκτοί στις συμμαχίες και στους συνασπισμούς κρατών όπου μέλος είναι η Ελλάδα διά της τεθλασμένης!

Φυσικά, επειδή «έχουσι γνώσιν οι φύλακες» και η Ελλάδα δεν ήρθε από το παράθυρο της Ιστορίας για να φύγει από τον φεγγίτη, όπως φαίνεται ότι θα συμβεί με το ετερόκλητο εθνοκοινωνικό μωσαϊκό των Σκοπίων, η στάση οποιασδήποτε κυβέρνησης απέναντί τους πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε ό,τι επιβάλλουν το εθνικό συμφέρον και το ευνοϊκό, για την πατρίδα μας, περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Η Ελλάδα είπε όλα όσα είχε να πει για το θέμα και η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 αποτελεί ένα διαρκές παράδειγμα προς μίμηση: βέτο σε όλα και καμία συζήτηση μέχρι να συμμορφωθούν οι Σκοπιανοί. Τώρα η πίεση της πραγματικότητας είναι στη δική τους πλευρά. Εντός του ασταθούς κρατιδίου τους αναπτύσσονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις, οι έριδες και οι αποσχιστικές τάσεις (κυρίως των Αλβανών).

Το κράτος μας δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να εκχωρήσει σε γραφικούς ξένους δημαγωγούς, που λειτουργούν για λογαριασμό της Αγκυρας, δικαιώματα που έχουν κατοχυρώσει οι πολυαίμακτοι και αδιάκοποι αγώνες του ελληνικού έθνους. Καμία υποχώρηση και καμία παραχώρηση. Οι Σκοπιανοί, αν θέλουν να διατηρήσουν εν ζωή το κρατίδιό τους, δεν έχουν παρά να αποδεχτούν το αυτονόητο. Η Μακεδονία είναι Ελλάς και δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα