Εθνικά… μαθήματα

Κάποτε, όταν ήθελαν να απαξιώσουν την πολιτική, την παρομοίαζαν με τον αθλητισμόκαι κυρίως με το ποδόσφαιρο. Ομως καλό θα ήταν κάποτε οι πολιτικοί μας να διδαχθούν από τα μαθήματα που δίνει ο ελληνικός αθλητισμός σε εθνικό επίπεδο. Από την Εθνική ποδοσφαίρου μέχρι τις Εθνικές μπάσκετ, το πόλο και τον κλασικό αθλητισμό παραδίδουν… μαθήματα προς πολλές κατευθύνσεις. Και στις Εθνικές μας ομάδες υπάρχουν ντίβες και άνθρωποι που χρειάζονται «ειδικούς χειρισμούς» αλλά αυτό που πρυτανεύει και κυριαρχεί είναι το ομαδικό-εθνικό συμφέρον.

Γιατί οι αθλητές γνωρίζουν πρώτοι από όλους ότι τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν όλοι όσοι συμμετέχουν δεν σημαδεύουν τον κοινό στόχο. Με απλά λόγια η ομάδα είναι πάνω από το ατομικό συμφέρον, πάνω από βεντετιλίκια και προσωπικά συμφέροντα. Το «εμείς» κυριαρχεί στο κάθε ξεχωριστό «εγώ».

Αυτή είναι η συνταγή που εφαρμόζουν. Κάτι που δυστυχώς στην πολιτική ξεχνούν όλοι, και ας καμώνονται τάχα μου δήθεν ότι φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Εάν αυτό πράγματι συνέβαινε, τα αποτελέσματα της χώρας μας θα ήταν εντελώς διαφορετικά στις ουκ ολίγες μάχες που έδωσε και θα δίνει. Δείτε τι κατάφεραν οι αθλητές μας, για να καταλάβετε τη διαφορά.

Τα βάζουν με μεγαθήρια, με αθλητές που τα έχουν όλα στα πόδια τους, και όμως με όπλα τους τη δουλειά, τη μεθοδικότητα, το ταλέντο, την ψυχή και το πάθος τους κάνουν το αδύνατο δυνατό. Κερδίζουν τα μετάλλια και δίνουν στις Ελληνίδες και στους Ελληνες χαρές, σε μια εποχή που κυριαρχούν το μαύρο και το γκρίζο. Μας κάνουν περήφανους ακόμη και με τη μαχητικότητά τους, στις περιπτώσεις που δεν παίρνουν μετάλλια, καθώς τα δίνουν όλα.

Αυτό είναι το μοντέλο που οφείλουν να αντιγράψουν κόμματα και πολιτικοί, εάν θέλουν πράγματι να υπηρετήσουν την εθνική αποστολή. Και όχι φυσικά να τρώγονται σαν τα κοκόρια ακόμη και χθες, ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας στον τόπο.

Θέλουν
να το καταλάβουν, καλώς. Αν όχι, θα κρίνονται και θα κριθούν από την Ιστορία, με βάση τα… αυτογκόλ τους, που στοιχίζουν στη χώρα και στον πολιτικό πολιτισμό που ευαγγελίζονται. Γι’ αυτό ας αποφασίσουν -επιτέλους- να παίξουν «μπάλα» για την Ελλάδα, ρε γαμώτο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα