Παράταση έως τις 23 Σεπτεμβρίου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Νέα προθεσμία στον ισχύοντα νόμο τακτοποίησης των αυθαιρέτων ως τις 23 Σεπτεμβρίου έδωσε η κυβέρνηση, καθώς το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή. Την παράταση είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στα τέλη Αυγούστου όταν θα ανοίξει το Κοινοβούλιο.

Ουσιαστικά η παράταση δόθηκε προκειμένου να μη βρεθεί στον αέρα η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων ωσότου ψηφιστεί ο νέος νόμος. Συνολικά πρόκειται για την έβδομη παράταση του νόμου Καλαφάτη (4178/2013), που τέθηκε αρχικά σε ισχύ για 18 μήνες και κλείνει αισίως τους 48! Τους τελευταίους μήνες, πάντως, πολλοί από όσους έχουν υπαχθεί στους προηγούμενους νόμους δεν πληρώνουν, καθώς δεν τους περισσεύουν χρήματα και περιμένουν τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που υπόσχεται ο νέος.

Στις νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα μπορούν να ενταχθούν και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είχαν υπαχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις αλλά είχαν σταματήσει να πληρώνουν τις δόσεις των προστίμων που τους αναλογούσαν, τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης όσο και επειδή αναμένουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο προσβλέποντας σε έναν ευνοϊκότερο συμψηφισμό.

Σε κάθε περίπτωση, θα διατηρηθεί η φιλοσοφία των μειωμένων παραβόλων και προστίμων ώστε να καταγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες αυθαιρεσίες σε οικοδομές, καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποτρέπει πολλούς ιδιοκτήτες από το να προχωρήσουν σε υπαγωγή στους ισχύοντες νόμους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα