Ελληνική διάκριση (με έξι μετάλλια) στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ακτίνα αισιοδοξίας στην καθημερινή μιζέρια και τη θερινή ραστώνη αποτελεί η νέα μεγάλη διάκριση Ελλήνων μαθητών.

Η χώρα μας απέσπασε ακόμη μία διάκριση, καθώς η ελληνική αποστολή, η οποία συμμετείχε στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο, την τρίτη στην Ευρώπη και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των μαθηματικών από όλον σχεδόν τον κόσμο.

Ειδικότερα, η ελληνική αποστολή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα:
• Γεωργιάδης Βασίλειος, χρυσό μετάλλιο
• Μελάς Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο,
• Λώλας Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο,
• Τσιάμης Ραφαήλ, αργυρό μετάλλιο,
• Τσιντσιλίδας Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο,
• Ψυρούκης Ραφαήλ, χάλκινο μετάλλιο.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθηγητής ΕΜΠ, Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο μαθηματικός Σιλουανός Μπραζιτίκος. Αρωγοί στην επιτυχία ήταν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση, αλλά και το Ιδρυμα Ωνάση, το οποίο ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά μεγάλος χορηγός της ομάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στα μέλη της ελληνικής αποστολής εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα