Στην Κέα με τα σκουπίδια θέα…

Η δημοτική αρχή μαζεύει  τα απορρίμματα μόνο στους κεντρικούς δρόμους. Οργή κατοίκων και παραθεριστών

Την τύχη του δημάρχου Μήλου με τα σκουπίδια και τα βοθρολύματα φαίνεται ότι ζήλεψε εσχάτως και ο συνάδελφός του στην Τζια Δημήτρης Ευαγγέλου, αφήνοντας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο τουριστικές περιοχές του νησιού χωρίς την παραμικρή παρουσία απορριμματοφόρων! Το… αποτέλεσμα κατέγραψε αργά χθες το μεσημέρι ο φακός της «δημοκρατίας», έπειτα από σχετικές καταγγελίες, καθώς έως τότε η δημοτική Αρχή δεν είχε προνοήσει να μαζέψει τις μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που άφησαν οι επισκέπτες του τριημέρου.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι τα απορριμματοφόρα του δήμου κυκλοφορούν μόνο στο κεντρικό οδικό δίκτυο, όπου η εικόνα των κάδων είναι αξιοπρεπής, αλλά αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα εκατοντάδες σπίτια παραθεριστών και δεκάδες δημοτικοί κάδοι σε προεπιλεγμένα (από τη δημοτική Αρχή!) σημεία. Ετσι, η εικόνα ευταξίας στον εσωτερικό οδικό άξονα, που ενώνει το λιμάνι με τη Χώρα και τους παραθαλάσσιους οικισμούς Βουρκάρι και Οτζιά, είναι εντελώς πλασματική, γιατί λίγα μέτρα πιο έξω τα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων έχουν μετατραπεί σε μίνι χωματερές.

Η εικόνα προκαλεί αγανάκτηση, καθώς ο συγκεκριμένος δήμαρχος, πρώην τουριστικός πράκτορας, κόπτεται για την προσέλκυση επισκεπτών και στο παρελθόν είχε απασχολήσει (αρνητικά) τη δημοσιότητα με τα σχέδιά του για φαραωνική μαρίνα ελλιμενισμού πολυτελών σκαφών στο πιο γραφικό ψαροχώρι του νησιού. Σχέδια που σκόνταψαν, προσωρινά τουλάχιστον, στις έντονες αντιδράσεις των μόνιμων κατοίκων, αλλά και τακτικών παραθεριστών.

Ιδιαίτερα προβεβλημένος και από κεντρικό συγκρότημα ενημέρωσης που κόπτεται για την προστασία του περιβάλλοντος (!), ο Δ. Ευαγγέλου υπόσχεται διαρκώς ότι θα κάνει πράξη την τουριστική ανάπτυξη, εξαγγέλλοντας άκρως φιλόδοξα εγχειρήματα, όπως η δημιουργία… υποθαλάσσιου καταδυτικού πάρκου, ναυτικού μουσείου κ.λπ. Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια… Και μάλιστα, στο μέσον μίας από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν που έχει ζήσει το νησί, με ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών, αλλά και ενοικίασης τουριστικών κατοικιών από ξένους παραθεριστές.

Η αβελτηρία αυτή δεν πρέπει, πάντως, να οφείλεται σε έλλειψη πόρων, γιατί η δημοτική Αρχή έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια για λιγότερο επείγουσες πρωτοβουλίες, όπως η σήμανση μονοπατιών του νησιού, ακόμη και η ανάρτηση προειδοποιητικών πινακίδων για τα κατοικίδια σε απομακρυσμένες παραλίες. Επομένως, λεφτά… υπάρχουν στο δημοτικό ταμείο Κέας, αλλά προφανώς όχι για την περισυλλογή απορριμμάτων από τις πιο απόκεντρες περιοχές του νησιού…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα