Στερεύουν από νερό τα σιντριβάνια λόγω ξηρασίας στην Ιταλία

Το Κολοσσαίο περνά από τον δήμο στην κυβέρνηση

Το Βατικανό έκλεισε τη στρόφιγγα στα σιντριβάνια της πλατείας του Αγίου Πέτρου, καθώς η Ρώμη και άλλες 17 περιφέρειες της Ιταλίας παλεύουν με την ξηρασία, ενώ σταδιακά παίρνουν σειρά και τα υπόλοιπα, περίπου 100, στην επικράτειά του.

Οι βροχοπτώσεις στην κεντρική Ιταλία φέτος κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα -72% λιγότερες βροχές τον Ιούλιο, 74% τον Ιούνιο και 56% το τελευταίο τρίμηνο- και οι κάτοικοι της Ρώμης φοβούνται πως δεν αργεί η στιγμή που θα παίρνουν πόσιμο νερό με το… δελτίο!

Από την Παρασκευή, μάλιστα, οι κάτοικοι της αιώνιας πόλης θα βρεθούν αντιμέτωποι και με προγραμματισμένες από την εταιρία υδροδότησης (ACEA) διακοπές ύδρευσης, καθώς το δίκτυο της ιταλικής πρωτεύουσας θα τροφοδοτείται εναλλάξ ανά περιοχή, λόγω αδυναμίας κάλυψης όλης της πόλης ταυτόχρονα.
Την ίδια στιγμή, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε απόφαση για τη διαχείριση του Κολοσσαίου, βάζοντας τέλος στη διαμάχη μεταξύ του δήμου της Ρώμης και του ιταλικού κράτους.
Με την απόφαση, το μνημείο περνά στον έλεγχο της κυβέρνησης, η οποία θα το διαχειρίζεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα