Δέσμευση από Κυριάκο για μείωση φορολογίας

Ρεπορτάζ

Κώστας Παπαχλιμίντζος

Με μήνυμα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη διήμερη περιοδεία του στην ανατολική Μακεδονία. «Το θλιβερό κεφάλαιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον» τόνισε σε δήλωσή του.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, με πρώτη την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. «Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και με ψεύτικες υποσχέσεις. Ερχεται μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει σε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και με το δημοτικό συμβούλιο.

Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα περιορίσει τον αριθμό των συμβασιούχων στο Δημόσιο. «Στη δική μας λογική εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να υπάρχει μια σαφέστατη κατανομή μεταξύ του τακτικού προσωπικού και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, εποχικές ανάγκες, όπως συμβαίνει συχνά σε δήμους, ή τα δίμηνα, τα οποία είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, μέσω της οποίας -από την ίδια τη νομοθεσία- ο δήμος έχει μεγαλύτερη ευελιξία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε θερμοκήπιο που αξιοποιεί τη γεωθερμία. «Χρειαζόμαστε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «εγχώριους και ξένους επενδυτές. Η περίπτωση αυτής της επιχείρησης είναι χαρακτηριστική: Ηρθε μια ξένη εταιρία με μεγάλη τεχνογνωσία, “παντρεύτηκε” με έναν εγχώριο επενδυτή, έβαλαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και καινοτόμο».

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του ήταν ο Δήμος Δράμας, όπου ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τον σημαντικό ρόλο των δήμων στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα