Πόλεμος Τσακαλώτου – Παππά και για τις άδειες στα κανάλια!

Ο υπ. Οικονομικών (και όχι μόνο) χρεώνει στον στενό συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα κακούς χειρισμούς και προσωπικές στρατηγικές 

Στο στόχαστρο μεγάλου τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο του πυρήνα των «53» βρέθηκε ο Νίκος Παππάς, που άκουσε τα εξ αμάξης από στελέχη. μεταξύ αυτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος «άδειασε» τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Καλύτερα να μην είχαμε κάνει τίποτα» είπε ο υπουργός Οικονομικών και ζήτησε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και καλύτερη ενημέρωση μεταξύ των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Τσακαλώτος είχε και άλλη κόντρα με τον κ. Παππά στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα Διαστημική Υπηρεσία κι αν αυτή θα τελεί υπό δημόσιο έλεγχο ή αν θα λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, όπως επιθυμεί ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Πολλά πράγματα τα μαθαίνω από την τηλεόραση» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου ότι στην Ηρώδου Αττικού «κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να ενημερώνουν κανέναν».

Η παρέμβαση Τσακαλώτου στην Κ.Ε. έγινε την ώρα που για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς αποτελεί «κόκκινο πανί», δεδομένου ότι χρεώνεται το στραπάτσο που υπέστη η κυβέρνηση με ευθύνη του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και γιατί το κόμμα τού καταλογίζει «προσωπικές στρατηγικές» και τη βασική ευθύνης της αποξένωσης της βάσης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αιχμές κατά Μαξίμου και εμμέσως κατά του κ. Παππά άφησε και ο Νίκος Φίλης, όταν στην παρέμβασή του αναφέρθηκε σε «μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης», ζητώντας ανασχηματισμό. «Χρειαζόμαστε μια νέα αφετηρία, με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας για να αξιοποιηθούν οι ρωγμές προς όφελος των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων» είπε. Στην ίδια «αντι- Μαξίμου» κατεύθυνση κινήθηκαν επίσης οι Νίκος Ξυδάκης, Πάνος Λάμπρου, Γιώργος Κυρίτσης, Χρήστος Καραγιαννίδης κ.ά.

Εν τω μεταξύ, στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Ο στόχος μας είναι όχι μόνο να διεκδικούμε την κυβερνητική εξουσία, αλλά να εδραιώσουμε την Αριστερά ως αξιακό πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, ως βασικό πόλο της πολιτικής ζωής και ως δύναμη ικανή να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμαχιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς. «Για να υπηρετήσουμε τον στόχο μας, χρειαζόμαστε ισχυρό αριστερό κόμμα, καθώς κι έναν αστερισμό κοινωνικών, κινηματικών, ερευνητικών και άλλων υποκειμένων που θα συγκροτούν το ιστορικό μπλοκ, μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και έναν μεγάλο συνασπισμό εξουσίας». Οι σχεδιασμοί της επόμενης μέρας απασχόλησαν γενικότερα τη διήμερη συνεδρίαση, υπό την αίρεση ότι οι ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να μην είναι στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές. Το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα στο κλείσιμο των διήμερων εργασιών.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα