Προκλητική καταγγελία από την Ενωση Αθεων

Δεν επιθυμεί να αναγράφεται το θρήσκευμα στα σχολικά απολυτήρια

Η Ενωση Αθέων, γνωστή για τις επιθέσεις της εναντίον της Εκκλησίας και τις γιορτές κρεατοφαγίας που διοργανώνει ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή, επιχειρεί και πάλι να αποσπάσει ψήγματα δημοσιότητας προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Αυτήν τη φορά προχώρησε σε καταγγελία προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλούμενη πως «οι θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ως τέτοιο δεν θα έπρεπε να τυχαίνει καταγραφής και επεξεργασίας».

Συγκεκριμένα, η Ενωση καταγγέλλει την αναγραφή του θρησκεύματος στα σχολικά απολυτήρια, την καταγραφή του στο πληροφοριακό σύστημα Myschool, το οποίο αποτελεί το βασικό γραμματειακό σύστημα των σχολικών μονάδων, την καταγραφή στα μητρώα φοιτητών ΑΕΙ – ΤΕΙ, καθώς και την απαίτηση δήλωσης του θρησκεύματος και τεκμηρίωσης της δήλωσης προκειμένου να χορηγηθεί απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οπως αναφέρει, ήδη από το 2002 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε απευθύνει με απόφασή της σύσταση και προειδοποίηση προς το υπουργείο Παιδείας να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στους απολυτήριους τίτλους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να μη ζητείται από τους γονείς να αποκαλύψουν τις πεποιθήσεις τους. «Βρισκόμαστε στο 2017 και ακόμη και η πιο πρόσφατη υπουργική απόφαση που καθορίζει τον τύπο των τίτλων του Γενικού Λυκείου (εκδόθηκε το 2016!) περιλαμβάνει ακόμα το θρήσκευμα στα υποδείγματα που τη συνοδεύουν» τονίζει η Ενωση, που φτάνει στο σημείο να μιλά για «παράνομες πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος στην Παιδεία».

Κανείς δεν ξεχνά, βέβαια, ότι η Ενωση Αθέων λοιδορεί συστηματικά το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών -δείχνοντας πώς εννοεί την ανεξιθρησκεία-, καλώντας σε τσιμπούσια με κρέας την ώρα του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Επιπλέον, η οργάνωση των αθέων δεν παραλείπει κάθε χρόνο, για να συντηρείται στην επικαιρότητα, να ασχολείται με το Αγιο Φως, χαρακτηρίζοντας την έλευσή του στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα «τουριστική ατραξιόν» και «σκανδαλώδη δαπάνη, προσβλητική για τη νοημοσύνη των σκληρά φορολογούμενων πολιτών μιας πρακτικά χρεοκοπημένης χώρας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα