Νέα κόντρα κυβέρνησης Βαρουφάκη με… SMS

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η καινούργια προσπάθεια αυτοπροβολής του Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και στα ελληνικά.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (που φιλοξενεί και αποσπάσματα από το βιβλίο), ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητά για τους πρώην… συντρόφους του «εξεταστική, ειδικό δικαστήριο, ακόμη και Στρατοδικείο αν θέλουν».

Μάλιστα, κάνει λόγο για επτά τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) που φέρεται ότι αντάλλαξε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο υποστηρίζει πως ήταν διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
«Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι τα SMS «αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια». Το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε πάντως, ως αναμενόταν, το αίτημα της Ν.Δ. για εξεταστική, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη σχετική ανακοίνωση να καταλήγει: «Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα – Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;», ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για «χωρίς τέλος αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές Τσίπρα».
Την ίδια ώρα, «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι «συνειδητά πέρασε απέναντι».

Απαντώντας ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι συνεχίζει αυτό που έκαναν τότε όλοι μαζί, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «τώρα πια λέει ναι σε όλα».

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος της ΛΑ.Ε. Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ -ανάμεσά τους και ο ίδιος- και συνολικά περίπου 35 βουλευτές ζητούσαν επιστροφή στη δραχμή το 2015.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα