Εισαγγελέας για τα ψεύδη περί σεισμού

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η «είδηση» που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο περί επικείμενου σεισμού, μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην Κρήτη. Χθες ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας ανέλαβε δράση και διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέταση για το περιεχόμενο του ψευδούς δημοσιεύματος, που προκάλεσε αναστάτωση.

Με βάση την παραγγελία, την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή και στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε αρχικά το θέμα.

Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, ονόματι James Roguard, φιλοξενείται σε ιστοσελίδα που καλεί τους χρήστες να γράψουν ένα κείμενο με σκοπό τη δημιουργία φάρσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα