Αλλαγή δεδομένων για είσοδο στα ΑΕΙ

Τέσσερις επιλογές για τους μαθητές

Σε τέσσερα από πέντε μειώνονται τα Επιστημονικά Πεδία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως αναφέρει η τροπολογία με τίτλο «Θέματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που είναι ενταγμένη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Η τροπολογία ουσιαστικά αλλάζει τον «χάρτη» του μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές που θα φοιτήσουν από φέτος τον Σεπτέμβριο στη γ΄ λυκείου. Σύμφωνα με την τροπολογία, τα τμήματα των ΑΕΙ κατατάσσονται πλέον σε τέσσερα Επιστημονικά Πεδία, καθότι καταργείται ένα Επιστημονικό Πεδίο, αυτό που αφορά τις Παιδαγωγικές Σχολές. Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανοποίηση αιτήματος της Συνόδου των Πρυτάνεων, αλλά και ομοφωνία της Συνόδου των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων για την άμεση ένταξη των Παιδαγωγικών σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Τα πεδία

Τα Επιστημονικά Πεδία ορίζονται ως εξής: 1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες. 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής. 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας. Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Τέλος, με τροπολογία από τον υπουργό Παιδείας αναγνωρίζεται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα