Περήφανα για τη στάση τους τα κορίτσια του χάντμπολ, τα στηρίζει και ο Κοτζιάς!

Υπερηφάνεια από τα κορίτσια για το ένδοξο «αντίο»

Η περηφάνια τους ξεχείλιζε! Οι αθλήτριες που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα χάντμπολ Γυναικών U17 δεν έχουν μετανιώσει ούτε στιγμή για την αποχώρησή τους από την αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ, για τη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μεγάλη και συνειδητή απόφαση κι ας είναι ακόμη... παιδιά, ηλικίας 15 και 16 ετών. Μάλιστα, οι αθλήτριες κάνουν λόγο για μεγάλη περηφάνια, επειδή ακριβώς επέλεξαν την αποχώρηση, σε... αντίποινα της πρόκλησης των Σκοπιανών.

Προειδοποίηση

Ηδη από το στάδιο της προετοιμασίας η ομοσπονδία χάντμπολ είχε φροντίσει να ενημερώσει τις αθλήτριες για την πιθανότητα της αποχώρησης από το τουρνουά, εφόσον φυσικά υπήρχε πρόκληση από την πλευρά των διοργανωτών Σκοπιανών. Και δεν δίστασαν να το πράξουν, κρατώντας την ελληνική σημαία μας ψηλά.

Χθες η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης -ηθικής και οικονομικής- για την απόφαση που έλαβε η ΟΧΕ, στην οποία τονίζει: «Ο αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μας βρίσκουν αντίθετους. 

Σε κάθε περίπτωση η ΓΓΑ προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ». Και κατέληγε: «Το υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η ΟΧΕ ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μη επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

Πυρά ΥΠΕΞ για το «φάουλ» των Σκοπιανών

Tην αμέριστη στήριξή του στην Εθνική ομάδα χάντμπολ προσέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. «Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΠΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση, προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει τη συνταγματική ονομασία της» τονίζει το ΥΠΕΞ μετά την αποχώρηση της Εθνικής ομάδας χειροσφαίρισης των Νεανίδων από τον αγώνα με την ΠΓΔΜ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στα Σκόπια.

Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων το 1995 στη Νέα Υόρκη, η ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνο με την προσωρινή ονομασία της, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ. Παράλληλα, στην ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την ΠΓΔΜ, λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν εκφράσει, ούτε με μια τυπική ανακοίνωση, τη συμπαράστασή τους στην Εθνική ομάδα των Νεανίδων, ούτε έχουν καταδικάσει την προκλητική ενέργεια των Σκοπιανών.