Γιατί έσπασε τη σιωπή του ο Λαλιώτης

Η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά και η συζήτηση για τους υποψήφιους αρχηγούς που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν αναστατώσει συθέμελα τη Χαριλάου Τρικούπη. Στη δημόσια συζήτηση δήλωσε «παρών» και ο Κώστας Λαλιώτης, με τη δημοσίευση άρθρου στον ιστοχώρο thecaller.gr για την 21η επέτειο από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Αν. Παπανδρέου.

Ο κ. Λαλιώτης, ο επονομαζόμενος και «θείο βρέφος», στο άρθρο του υπερασπίζεται την ιστορία και το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, και προσπαθεί να αποδομήσει «τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς» για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παράλληλα, το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη εμπεριέχει στοιχεία μανιφέστου, αφού ουσιαστικά απευθύνεται σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φλερτάρουν με την ιδέα της συνεργασίας με τη Ν.Δ. σε κυβερνητικό επίπεδο και έχουν υιοθετήσει τα επιχειρήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου επαναοριοθετεί τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής της Ν.Δ., αφήνοντας αιχμές κατά των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. που κλείνουν το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δεν είναι τυχαίο που ο Κ. Λαλιώτης ύστερα από μεγάλο διάστημα έσπασε τη σιωπή του αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καμίνη για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. Η παρέμβασή του, πέρα από τα χαρακτηριστικά μανιφέστου, αποτελεί και ένα είδος προειδοποίησης στα στελέχη που προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ να σταματήσουν το φλερτ με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και καυτηριάζει τη στάση του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάληψη της εξουσίας. Ο Κ. Λαλιώτης φαίνεται ότι δεν είναι θιασώτης της πολιτικής των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει το μέτωπο κατά της νεοφιλελεύθερης Ν.Δ. και βάζει φωτιές στη Δημοκρατική Συμπαράταξη στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο εντός όσο και εκτός Χαριλάου Τρικούπη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα