Ενας Ωνάσης από κερί στο γραφείο του, στα Κηπιά Ελευθερούπολης

Ιδού ο κέρινος Αριστοτέλης Ωνάσης! Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές προσωπικότητες του κόσμου πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Σαράντα δύο χρόνια μετά το άδοξο τέλος του ο Ελληνας κροίσος, ένας από τους διασημότερους του 20ού αιώνα, έγινε πηγή έμπνευσης για τον κ. Κοκκινίδη –ο οποίος φιλοτέχνησε το ομοίωμα-, καθώς ο μύθος και η ακτινοβολία του ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και το όνομά του έγινε συνώνυμο του πλούτου και της αίγλης.

Οσοι, λοιπόν, επισκέπτονται από δω και στο εξής τον χώρο θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τον Ελληνα μεγιστάνα πίσω από ένα ξυλόγλυπτο τραπέζι που προσομοιάζει με το γραφείο του, εκεί από όπου έπαιρνε τις αποφάσεις που τον έκαναν συνώνυμο της αίγλης, του πλούτου και της εξυπνάδας.

Βουγιουκλάκη, Καβάφης, Τζόνι Ντεπ

Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων εκτός από τον Αριστοτέλη Ωνάση ο επισκέπτης μπορεί να δει και αρκετά άλλα κέρινα ομοιώματα Ελλήνων και ξένων, όπως της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Βούλας Πατουλίδου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Τζόνι Ντεπ, του Κωνσταντίνου Καβάφη κ.ά. Πρόκειται για το δεύτερο σε σειρά λειτουργίας Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Ελλάδα έπειτα από αυτό των Ιωαννίνων του Παύλου Βρέλλη, το οποίο, όμως, επικεντρώνεται σε ιστορικά πρόσωπα. 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 με ιδιωτική πρωτοβουλία του ίδιου του Θεόδωρου Κοκκινίδη κι αυτή τη στιγμή διαθέτει 26 κέρινα ομοιώματα, τα οποία στέκονται το ένα σε μικρή απόσταση από το άλλο, σε μια αίθουσα με επιβλητικό φωτισμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σ’ αυτή τη δυσχερή οικονομική κατάσταση για τη χώρα μας το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του κ. Κοκκινίδη έχει υψηλή επισκεψιμότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα