Με «Τα ήσυχα βράδια» είπαν το στερνό «αντίο» στην Αρλέτα

Με μια σπαραξικάρδια τελετή και εν μέσω χειροκροτημάτων και στίχων από το αγαπημένο τραγούδι της «Τα ήσυχα βράδια» αποχαιρέτησαν χθες την Αρλέτα συγγενείς και φίλοι.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, ωστόσο ταφή δεν πραγματοποιήθηκε, αφού επιθυμία της τραγουδίστριας, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 72 ετών, ήταν να αποτεφρωθεί.

Το πένθιμο σκηνικό συμπλήρωνε η αγαπημένη της κιθάρα (η Αρλέτα συνήθιζε να την αποκαλεί «Μαρία»), η οποία τη «συνόδευσε» στο φέρετρό της διακοσμημένη με λουλούδια. Ακόμη, στην τελετή ο Ζαχαρίας Καρούνης έψαλε και η ερμηνεύτρια Γιώτα Γιάννα έπαιξε ένα «αποχαιρετιστήριο» κομμάτι με τη φυσαρμόνικά της, καταφέρνοντας να συγκινήσει όλους τους παρευρισκομένους.

Ανάμεσα σε εκείνους που εκφώνησαν επικήδειους ήταν ο τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου, ο οποίος διατηρούσε μια ξεχωριστή σχέση ζωής με την Αρλέτα. Τόσο ο ίδιος όσο και η μουσικοσυνθέτρια Sunny Μπαλτζή κρατούσαν ηλίανθους, που ήταν το αγαπημένο λουλούδι της ερμηνεύτριας. Ακόμη, το «παρών» έδωσαν οι τραγουδιστές Κώστας Καράλης, Πένυ Ξενάκη, Κρίστη Στασινοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, οι στιχουργοί-ποιητές Μάνος Ελευθερίου και Λίνα Νικολακοπούλου, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς και πολλοί ακόμη.