Τρελάθηκε ο καιρός! Σαββατοκύριακο με καταιγίδες

«Τρελαίνεται» ο καιρός, για ακόμη μία φορά φέτος, καθώς μετά το νέο και παρατεταμένο κύμα καύσωνα που χτύπησε τη χώρα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, με θερμοκρασίες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σειρά έχουν οι… βροχές και οι καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρξει σε πολλές περιοχές στροφή 180 μοιρών του καιρού, με κακοκαιρία, η οποία θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και από χαλάζι!
Ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά και τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 37-38 βαθμούς.
Σήμερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία -και στις δύο πόλεις- θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο το απόγευμα, στα βόρεια της χώρας θα αρχίσει η ανατροπή του σκηνικού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους, ενώ δεν θα λείψουν και οι χαλαζοπτώσεις.
Παράλληλα, ο υδράργυρος θα πάρει την κατηφόρα σταδιακά, αρχίζοντας από αύριο και από τα δυτικά, ενώ την Κυριακή θα πέσει σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αθήνα, αύριο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ «βουτιά» θα σημειώσει την Κυριακή με τους 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αύριο, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς και την Κυριακή τους 32 βαθμούς Κελσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα