Η θαλαμηγός από την… Περσία

Μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού, που εντόπισε πολυτελές σκάφος με δύο τόνους χασίς ανοιχτά των Κυθήρων

Λαβράκι» έπιασαν χθες το πρωί οι άνδρες του Λιμενικού, που έκαναν έρευνα σε πολυτελές σκάφος αναψυχής στα Κύθηρα, εντοπίζοντας περίπου 2 τόνους ναρκωτικών ουσιών.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στο Λιμενικό για τη μεταφορά ενός ύποπτου φορτίου, περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής προσέγγισε το πολυτελές γιοτ, που έφερε σημαία Ιταλίας, στα ανοιχτά των Κυθήρων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 2 τόνοι ινδικής κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός, που επέβαιναν στο σκάφος.

Η πολυτελής θαλαμηγός απέπλευσε από την Ιταλία, φόρτωσε τα ναρκωτικά στις αλβανικές ακτές και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ως προορισμό τα νησιά του Αιγαίου (χωρίς έως τώρα να έχει διευκρινιστεί σε ποια ελληνικά νησιά επρόκειτο να δέσει ή αν θα συνέχιζε την πορεία του και προς την Τουρκία).

Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοϊών, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία τόσο για τα μέλη της σπείρας που φόρτωσαν στο σκάφος τα ναρκωτικά στην Αλβανία όσο και για τους παραλήπτες του φορτίου. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των συλληφθέντων, που ενδέχεται να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις Αρχές για τη διαδρομή των ναρκωτικών αλλά και για πιθανούς συνεργούς τους. Το πολυτελές σκάφος κατασχέθηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης.

Σημειώνεται ότι από τις 19 Ιουλίου ως τις 10 Αυγούστου το Λιμενικό προχώρησε σε 41 συλλήψεις (35 Ελληνες και έξι αλλοδαποί) για ναρκωτικά και άλλες παράνομες πράξεις, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε σε Μυτιλήνη, Χανιά, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Χίο, Καβάλα, Ραφήνα, Ρόδο, Ελευσίνα, Τήνο, Μύκονο, Μύρινα, Σαμοθράκη και Αγιο Κωνσταντίνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα