Συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα για τους ήρωες των 800 ευρώ

Βαθιά υπόκλιση στους πυροσβέστες που για ένα κομμάτι ψωμί παίζουν συνεχώς τη ζωή τους κορόνα γράμματα

Μαυρισμένοι από τους καπνούς, μουσκεμένοι στον ιδρώτα, με τα πόδια να πονούν από την ορθοστασία και την πεζοπορία και τα χέρια να στέκουν μουδιασμένα από την αντίσταση της αντλίας. Παρ’ όλα αυτά, τα ψυχικά τους αποθέματα είναι τεράστια και κατορθώνουν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα -πέρα από ανθρώπινες ζωές και περιουσίες- μικρά ζώα και πουλιά. Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας, οι πυροσβέστες

Εύλογα όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκινημένη τις τιτάνιες προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι, με αυταπάρνηση, μέσα σε δυσχερείς συνθήκες και παίζοντας τη ζωή τους κορόνα γράμματα, μάχονται για να σώσουν τον δασικό πλούτο της χώρας μας και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

Πολύ λίγοι

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όλες οι κατηγορίες εργαζομένων έχουν υποστεί μειώσεις μισθών. Ωστόσο, πολύ λίγοι εργαζόμενοι θα δέχονταν αμοιβές 600 ή το πολύ 750 ευρώ για να δουλέψουν κινδυνεύοντας από τις φλόγες, τις αναθυμιάσεις ή τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής που μίλησαν στη «δημοκρατία», ένας μόνιμος πυροσβέστης που δουλεύει 20 μέρες αμείβεται με 800 ευρώ και μετά βίας θα φτάσει τα 1.050 ευρώ με επιπλέον τέσσερις μέρες δουλειάς. Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δουλεύουν 165 ώρες τον μήνα για 600 με 750 ευρώ, που το καλοκαίρι αυξάνονται το πολύ κατά 100 ευρώ με νυχτερινά και υπερωρίες. Ακόμα πιο χαμηλές είναι οι αμοιβές των εποχικών πυροσβεστών με τις καφέ-γκρι φόρμες, που δουλεύουν έξι μήνες το καλοκαίρι για 600 με 750 ευρώ και τον άλλο καιρό βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας. Αυτές είναι οι γλίσχρες οικονομικές απολαβές των ηρώων της διπλανής πόρτας. Αντίστοιχη είναι η αυταπάρνηση και των ηρώων των αιθέρων, των πιλότων των Canadair.

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει και άλλους ήρωες, πραγματικά αλτρουιστές; Οι Ελληνες πρόσκοποι στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό των πυροσβεστών. Πενήντα τρία ενήλικα στελέχη πήγαν στο Καπανδρίτι και πρόσφεραν εμφιαλωμένο νερό και τροφή στους μαχόμενους πυροσβέστες.
«Από την Κυριακή έχουμε μοιράσει περίπου 1.000 μπουκάλια με νερό, 600 σάντουιτς και μπισκότα στους πυροσβέστες» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Κώστας Πατινιωτάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα