Η μάστιγα του κομματισμού

«Το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι τελειώνει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων». Η μητρότητα της φράσης ανήκει στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Τούτα τα λόγια, στα αυτιά των Ελλήνων φορολογουμένων, ηχούν σαν πικρός σαρκασμός της υπάρχουσας κατάστασης. Αυτό το απόφθεγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ήταν ένα από τα συνήθη άνευ περιεχομένου ευφυολογήματα που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από πολιτικάντηδες που δεν πιστεύουν σε τίποτα – εκτός από την ανάγκη να διατηρήσουν την καρέκλα τους.

Η Θάτσερ έδωσε ένα μάθημα αποφυγής του σοσιαλισμού με το παράδειγμά της, με την πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της. Απέδειξε ότι δεν είναι σοσιαλίστρια ούτε σοσιαλμανής, σεβόμενη τα χρήματα των Βρετανών έως την τελευταία πένα. Μείωσε τις δημόσιες δαπάνες και τη φορολογία, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και έδωσε μεγάλες μάχες, τις οποίες κέρδισε, για να μη μετατρέψει το κράτος της σε χώρο μισθοδοτούμενης στάθμευσης αχρείαστων «διευθυντών» και «συμβούλων».

Στην πατρίδα μας τα λεφτά σχεδόν όλων των εργαζομένων και των απομάχων της ζωής έχουν τελειώσει, αλλά ο σοσιαλισμός καλά κρατεί! Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, με όλα του τα λάθη, τις παρανοήσεις και τις αδικίες τόσο από τις κεντροδεξιές όσο και από τις αμιγώς αριστερές κυβερνήσεις.

Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του υπόσχονται ένα σωρό φιλολαϊκές «μεταρρυθμίσεις», στις οποίες περιλαμβάνεται και η εξυγίανση των κρατικών λειτουργιών, αλλά τελικά το μόνο που γίνεται είναι να φουσκώνει ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν.

Η εφημερίδα «Εστία» αποκάλυψε ότι δημιουργείται «κράτος μανδαρίνων με 150 γραμματείς!», ενώ «ο Τσίπρας “προκήρυξε τις θέσεις”». Την ίδια στιγμή που η υπερφορολόγηση διαλύει την κοινωνία και την οικονομία και αποτελεί υπαρκτική απειλή για το κράτος και το έθνος, ο ΣΥΡΙΖΑ διά του πρωθυπουργού επιδιώκει να ελέγξει τη λειτουργία των υπουργείων με τον διορισμό αχρείαστων, αλλά και εν τέλει επιβλαβών για το δημόσιο συμφέρον μανδαρίνων.

Η κομματοκρατία και ο πολιτικαντισμός βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα