Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην υπηρεσία της Κίνας

Στην υπόθεση του διπλωματικού και στρατιωτικού μπρα ντε φερ Βορείου Κορέας – ΗΠΑ πολλά λέγονται, εκτός από το ουσιώδες: Η Βόρειος Κορέα δεν είναι μια παραδοξότητα του χωροχρόνου, ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο φαινόμενο της πρόσφατης Ιστορίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο μονάρχης που κληρονόμησε τον κομμουνιστικό θρόνο της χώρας του, δεν κυβερνά ελέω Θεού, ασφαλώς, αλλά χάρη στις πανίσχυρες πλάτες της Κίνας.

Η ασιατική υπερδύναμη είναι εκείνη που τον διατηρεί στην εξουσία. Η Κίνα εξασφαλίζει την επιβίωση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν και δίχως αυτήν ολόκληρη η χώρα του «γραφικού» τυράννου θα παραδινόταν στην κόλαση της πείνας και της έλλειψης πρώτων υλών και οικονομικών μέσων.

Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των στρατιωτικών εξοπλισμών της Βορείου Κορέας οφείλεται στις αφειδώλευτες παροχές της Κίνας και, ως αντάλλαγμα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προθυμοποιείται από καιρού εις καιρόν να παίζει τον ρόλο του «τρελού του χωριού» και να ορθώνει το ανάστημά του στις ΗΠΑ και να απειλεί με ολοκληρωτικούς πολέμους και πυρηνικά ολοκαυτώματα.

Με λίγα λόγια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αναλάβει τον ρόλο του «γορίλα» των Κινέζων και ακολουθεί πιστά τις εντολές τους. Είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι πράξεις όπως η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου θα γίνονταν άνευ της εγκρίσεως του Πεκίνου.

Η Κίνα, πράγματι, είναι μια απειλή για τη Δύση. Κοντεύει να κατακτήσει τον κόσμο, αγοράζοντάς τον, παρασκευάζοντας χάντρες και καθρεφτάκια τού ενός δολαρίου και διαθέτοντάς τα αδασμολόγητα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι απάτριδες επιχειρηματίες που θησαυρίζουν από την πρόοδο της τεχνολογίας μετακίνησαν πολλές από τις έδρες και τις γραμμές παραγωγής των εταιριών τους στην Κίνα και έτσι χάρισαν στον βασικό ανταγωνιστή της Δύσης το σκοινί και το σαπούνι με το οποίο θα τους (και μας) κρεμάσει.

Μέσα σε όλα, εντύπωση κάνει και η ηχηρή απουσία του διπλωματικού ανεκδότου που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκπροσωπεί τόσο πολύ κόσμο και, για να τον προστατεύσει από τα χειρότερα, έχει κάνει ένα ολοστρόγγυλο τίποτα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα