Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ με τα δάνεια;

Λαλίστατοι για τα πάντα, εκτός από την… ΑΤΕ 

Αλλη μια μέρα «σιωπής» των υποψηφίων του νέου ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια! Στο επίκεντρο η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Οι «μονομάχοι» για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς άρχισαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, αλλά για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Συνεχίζουν την ένοχη σιωπή, καθώς ουδείς έχει τοποθετηθεί ακόμη για το τι θα γίνει με τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ (μαζί με αυτά της Ν.Δ.), που έλαβε από την Αγροτική Τράπεζα.

Ενα θέμα καίριας σημασίας, που ανέδειξε η «κυριακάτικη δημοκρατία», αφού το τεράστιο αυτό ποσό μεθοδεύεται να περάσει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων… Και οι πέντε μέχρι στιγμής υποψήφιοι, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Μανιάτης, ζητούν να γίνουν debate, αλλά κανείς τους δεν έχει θέσει ως θέμα τα «θαλασσοδάνεια» του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε καν οι κ. Θεοδωράκης και Καμίνης, που δεν αποτέλεσαν στελέχη του κόμματος που χρέωσε τη χώρα και τους Ελληνες. Ισως φοβούνται ότι το θέμα μπορεί να τους κοστίσει ακριβά στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς. Θέλουν έτσι να… κοστίσει στους φορολογουμένους.

Κατά τα λοιπά, χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και ο μόνος πλέον που απομένει να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέφερε χθες το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την οποία χαρακτήρισε «θέμα δημοκρατίας», και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ που έχει ενστάσεις όσον αφορά την εξ αποστάσεως ψήφο.

Αλλαγή συνηθειών

Ο κ. Καμίνης αναρωτήθηκε «αν δεν αλλάξουμε τις κατεστημένες δομές και συνήθειες, πώς θα αλλάξουμε τη χώρα»;» απαντώντας σε non paper εναντίον του από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τα debates δεν εκλέγουμε μόνο πρόεδρο, αλλά ανοίγουμε νέους προοδευτικούς δρόμους στο πολιτικό σύστημα και στην παράταξη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας της Κεντροαριστεράς θα συμμετέχουν και οι Ελληνες του εξωτερικού και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά τη συμμετοχή, λέγοντας: «Κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον αρχηγό του νέου φορέα αν συμμετάσχουν στην ψηφοφορία 200.000 άνθρωποι».

Σήμερα τα… σπουδαία για τον Γιώργο

Αφού γλυκάθηκαν ο Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ξεχασμένου ΚΙΔΗΣΟ από τη φημολογία που θέλει τον πρωθυπουργό των Μνημονίων να διεκδικεί την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέδωσαν μια μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν να μην καταργηθούν τα κόμματα στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πολλά θα κριθούν, πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ, όπου αναμένεται ο απρόβλεπτος ΓΑΠ να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Στην ίδια ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, ο ΓΑΠ παραμένει αμετανόητος, αφού ουσιαστικά λέει ότι για τα Μνημόνια φταίνε μόνο η… κακιά Δεξιά και ο κακός μας εαυτός. Επιμένει δε ακόμα και σήμερα στο «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»…

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα